Frankfurt: Hyundai v Frankfurtu nastopil športno, i30N v Sloveniji še letos

12. 9. 2017
Deli

Hyundai je na frankfurtski avtomobilski salon prišel s precej športno zasedbo: v ospredju je športna petvratna limuzina Hyundai i30 N, poleg nje pa lahko vidimo tudi novo karoserijsko različico Hyundaija i30 Fastback.

Hyundai i30 je prvi serijski model, ki je nastal v okviru športne podznamke N. Za osnovo mu je sicer služil petvratni Hyundai i30, a so ga inženirji popolnoma preuredili v kombinacijo avtomobila za vsakdanje opravke in športnika. Dobre zmogljivosti mu zagotavlja 2-litrski turbobencinski štirivaljnik, ki bo na voljo z močjo 250 ali 275 'konjev' in bo do 100 kilometrov na uro pospeševal 6,4 oziroma 6,1 sekunde.

Hyundai i30 Fastback je elegantna karoserijska izvedba i30, ki v ponudbo prinaša nekaj novega, sicer pa lahko na Hyundaijevem razstavnem prostoru vidimo tudi novega križanca Kono.

Hyundai Kona bo v Slovenijo pripeljala prva, še pred koncem leta pa bomo na naših cestah videli tudi Hyundai i30 N, za katerega direktor Hyundai Slovenija Marko Kajfež pravi, da računajo na dobro prodajo. Hyundai i30 Fastback pride bo v Sloveniji na voljo po novem letu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol