Frankfurt: Kia s študijo napoveduje novi Cee'd in predstavlja križanca Stonic

Kia je za avtomobilskim salon v Frankfurtu pripravila študijo Procee'd Concept, s katero napoveduje novo generacijo Cee'da.

12. 9. 2017

Študijo so oblikovali v svojem frankfurtskem oblikovalskem studiu, ki je le dobrih 500 metrov oddaljen od razstavišča, z njo pa predstavljajo predvsem oblikovna izhodišča novega Cee'da. Z razpotegnjeno obliko 'hot hatch' so ohranili osnovne značilnosti trenutnega Procee_da, a so oblike, kot pravijo pri Kii, predelali in premislili za novo generacijo voznikov, ki si želijo več drznosti. Nastop poudarjajo tudi podrobnosti, kakršni so dinamični okvir oken, ki vse do zadnjih luči sledi strešni liniji, izstopajoča "plavut morskega psa" z logom pa še podarja dejstvo, da avtomobil nima stebričkov B. Bočna linija je precej nizka, voznika pa ob prihodu pozdravi osvetljena okenska linija.

Frankfurt so izkoristili tudi za svetovno premiero križanca Stonic, ob katerem je bil tudi malček Picanto X-Line, ki so mu poleg terensko naglašenih oblik namenili tudi 15 milimetrov večjo razdaljo dna od tal. Na voljo  bo v kombinaciji s 100-'konjskim' turbobencinskim motorjem. Kia je v Frankfurtu napovedala tudi začetek prodaje Stingerja, ki bo v Evropi na voljo z 2-litrskim turbobencinskim, 2.2-litrskim turbodizelskim ali 3,3-litrskim biturbo motorjem V6.