Frankfurt: Mini - dirkalnik GP Concept ter Electric Concept, ki naj bi oživel čez dve leti

12. 9. 2017
Deli

Mini Electric Concept nakazuje smer, v katero gre podjetje, ki namerava čez dve leti predstaviti prvi serijski avtomobil, GP Concept pa obuja spomine na dni, ko so zmagovali v reliju po Monte Carlu.

Kljub temu, da gre za prototipno električno vozilo, koncept še vedno zadržuje znane komponente predhodnikov, kot so šestkotna sprednja maska, okrogle sprednje in štirioglate luči zadaj. Za kontrast predstavljenega vozila so le tega pri Miniju obarvali v mat sivo barvo, zraven pa so mu dodali živo-rumene dodatke. Pri tem se Angleži radi pohvalijo, da so nekateri karoserijski deli narejeni kar s 3D tiskalnikom. Ker gre za prototip, o motornih podatkih in dosegu še ni podatkov.

Nekoliko bolj 'otipljiva' je druga novost na razstavnem prostoru Minija, to je Mini John Cooper Works GP Concept. Kot že ime pove, ne gre za serijski avto, pač pa za študijo, kjer sta za navdih poleg že omenjenega dirkalnika iz 60. let prejšnjega stoletja služila tudi cestna avtomobila Mini John Cooper Works GP iz leta 2012 in Mini Cooper S JCW iz leta 2006. Avtomobil se od serijske različice razlikuje po zunanjosti, katero so izdatno opremili s spojlerji, podaljški, pragovi in drugimi dodatki iz ogljikovih vlaken. Za popoln dirkaški vtis pa je tu še notranjost, ki vsebuje le dva sedeža, potnika pa pred poškodbami v primeru nesreče ščiti tudi polna varnostna kletka.  

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"