Frankfurt: Oplove novosti so Grandland X, Insignia GSi in Country Tourer

12. 9. 2017
Deli

Kot glavna novost je pri Oplu predstavljen model Grandland X, družbo pa mu delata dve novi različici Insignie, športna GSi in 'terensko' naravnana Country tourer.

Z modelom Grandland X, ki je plod sodelovanja s francoskim Peugeotom Opel nadaljuje prodor na trg športnih terencev, katere, katerega je spomladi začel model Crossland X. V novinca so pri Oplu vključili vse svoje najnovejše tehnologije, med katerimi izpostavljajo prilagodljive žaromete in tempomat s funkcijo zaznavanja pešcev na cestišču. Poleg tega bo Grandland X, že od začetka na voljo z najmočnejšim dizelskim agregatom, ki bo moč na kolesa posredoval preko 8-stopenjskega avtomatskega menjalnika, kasneje pa bo kot prvi Opel na voljo tudi kot priključni hibrid.

Poleg zgoraj omenjenega Grandland X-a je Opel prvič javnosti predstavil tudi dve novi različici Insignie. Prva z oznako GSi je športna limuzina ali kombi, ki nadomešča različico OPC prve generacije. Kljub temu, da je s prenovo avtomobil izgubil 2 valja, 0,8 litra prostornine in dobrih 60 'konjev' – novinka ima pod pokrovom motorja 2-litrski agregat z 260 konjskimi močmi – pa ima tudi zato 160 kilogramov manj, kar naj bi omogočalo boljše rezultate na dirkališču.

Tretji model, predstavljen na Oplovem razstavnem prostoru je Insignia Coutry Tourer, kombi, namenjen vožnji tudi na nekoliko slabši podlagi. Od standardne karavanske različice se razlikuje po kovinski zaščiti hladilnika na spodnjem robu prednjega odbijača in zajetnih plastičnih obrobah okrog vozila. Vozilo ima tudi 20 milimetrov višjo oddaljenost od tal, za premagovanje zahtevnejših terenov pa je opremljeno z štirikolesnim pogonov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol