Frankfurt: Renault z Meganom R.S. in modelom Symbioz, ki napoveduje leto 2030

12. 9. 2017
Deli

Renault je za avtomobilski salon v Frankfurtu dokončno razkril Megane R.S., ki pride v Slovenijo spomladi, in pripravil študijo Symbioz, ki je odraz njihove vizije leta 2030.

Renault je na salonu končno brez preobleke predstavil tudi novi Megane R.S. Njegov motor je v bistvu enak kot v Renaultu Alpine, a so ga z močjo 280 'konjev' in navorom 390 njutonmetrov prilagodili za rabo v Meganu R.S. Na voljo je v dveh različicah Sport in Cup, ki se razlikujheta predvsem v tem, da je različica Cup opremljena z diferencialom z omejenim zdrsom. Pozneje pa pride tudi različica Trophy z močjo 300 'konjev'. Megane R.S. je sicer širši od Megana GT, od katerega ima tudi širše koloteke in gume, opremljen pa je tudi s štirikolesnim volanom 4Control.

Študija Symbioz naslavlja pričakovanja  voznikov na področju mobilnosti in življenjskega sloga, prav tako pa tudi izzive mest in varovanja okolja. Ime študije izhaja iz starogrške besede 'simbiosis', ki pomeni skupno življenje v strpnosti. Pri Renaultu pravijo, da bo njihov avtomobil na podoben način harmonično in vzdržno komuniciral s svojim okoljem, cestno infrastrukturo in digitalnim življenjskim slogom potnikov. V bistvu bodo v avtomobil prenesli prijetno okolje doma. V imenu študije je pomembna tudi črka 'Z', ki nakazuje električni pogon avtomobila.

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol