Frankfurt: Še več šprtnega značaja za Porschejeve avtomobile

12. 9. 2017
Deli

Bolj kot novim modelom se je Porsche posvetil izboljšavi obstoječih modelov in posebnim izvedba le-teh. V Frankfurt je tako pripeljal najmočnejšega Cayenne Turbo in 911 GT2 RS.

Cayenne Turbo tudi v tretji generaciji ostaja zvest 4-litrskemu V8 motorju z dvema puhaloma, kateri pa ima po novem kar 550 'konjskih moči' (30 več kot predhodnik) in 710 Nm navora, kar zadostuje za pospeške od 0-100 kilometrov na uro v 4,1 sekundah in končno hitrost 286 kilometrov na uro. Navzven je novinec prepoznaven po posebnem zadnjem spojlerju, ki se prilagaja glede na hitrost vozil, od običajne različice pa se razlikuje po posebnih, 21-palčnih platiščih in kromiranih zaključkih izpušnih cevi, značilnih za ta model. Zaradi večjih platišč ima avtomobil tudi nekoliko širše koloteke, ki so tako, kot vsi preostali plastični dodatki obarvani v barvo avta.

Cayenne-u družbo na razstavnem prostoru dela nova generacija modela GT2 RS. Gre za najmočnejšo različico modela 911, ki po zaslugi večjih turbo polnilnikov iz 3,8-litrskega motorja iztisne kar 700 konjskih moči, kar zadošča za končno hitrost 338 kilometrov na uro. Kupcem bo na voljo zgolj 500 primerkov tega superšportnika, ki bodo prvim kupcem na voljo v začetku leta 2018. O ceni v javnosti pri Porscheju (žal) ne želijo govoriti.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"