Frankfurt: Nova Impreza je večja in bolj stabilna

12. 9. 2017
Deli
Frankfurt: Nova Impreza je večja in bolj stabilna

Subaru je v Frankfurtu pripravil evropsko premiero nove Impreze, drugega modela, ki so ga zasnovali na Subarujevi novi globalni platformi.

V primerjavi s predhodnico ima nova Impreza pet milimetrov nižje težišče, zaradi česar napovedujejo boljše vozne lastnosti, h katerim pripomoreta tudi simetrični štirikolesni pogon in bokserski motor. Sprva bo na voljo 1,6-litrski bokserski štirivaljnik z največjo močjo 114 'konjev', pozneje pa se mu bo pridružil še 2-litrski z močjo 156 'konjev'. Oba bosta na voljo v kombinaciji z menjalnikom CVT.

V primerjavi s predhodnico je 10 milimetrov nižja, 35 milimetrov širša in ima 25 milimetrov daljšo medosno razdaljo. Povečane zunanje mere in nova platforma so botrovale tudi v povečanju kabine, ki je širša za 29 milimetrov spredaj in 34 milimetrov zadaj, kjer je tudi za 26 milimetrov več prostora za kolena, za 10 litrov pa je večji tudi prtljažnik. Novo Imprezo so opremili tudi s Subarujevimi najnovejšimi varnostnimi pripomočki, med katerimi je tudi sistem EyeSight.

Subaru je prvo Imprezo sicer predstavil pred petindvajsetimi leti, leta 1992, in jo od tedaj po vsem svetu prodal v več kot 2,5 milijona primerkih, od tega jih je v Evropo pripeljalo 250.000.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol