Frankfurt: manj kot tona in 140 'konjev' - Suzuki Swift Sport nadaljuje 34-letno tradicijo modela Swift GTi

13. 9. 2017
Deli

Zgolj eno predstavitev so Japonci pripravili na sejmu v Frankfurtu, vseeno pa ta model v Suzukijevi ponudbi igra pomembno vlogo.

Dvanajst let po predstavitvi prve generacije je Suzuki kot svojo edino novost na avtomobilski sejem pripeljal naslednika svojega športnega 'malčka' z imenom Swift Sport. Novinec je v primerjavi s predhodnikom lažji za 80 kilogramov in tako tehta le nekaj manj kot eno tono (970 kilogramov). Kljub temu pa je avtomobil motorno dobro podkovan, saj za pogon skrbi 1,4-litrski prisilno polnjen motor z močjo 140 'konjev' in 230 Nm navora.

Novinec se od standardne različice loči po novih platiščih v velikosti 17 palcev, novi sprednji maski s satovjem, črnih pragovih in podaljških pragov ter strešnemu spojlerju. Poleg tega na dnu zadnjega odbijača hitro opazimo par kromiranih izpušnih cevi, po eno na vsaki strani, v primerjavi za običajnim Swiftom je športna različica tudi nekoliko širša – za 40 milimetrov, tako spredaj kot zadaj, oddaljenost od tal pa je nižja za 15 milimetrov.

Na voljo bo v sedmih barvah, pri čemer Japonci najbolj upajo in računajo na uspeh rumene barve, kakršen je tudi razstavljen model, saj je to barva, ki jo na dirkah v reliju uporablja tovarniško moštvo Suzukija.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"