Frankfurt: Thunder Power SUV združuje italijanski dizajn in kitajsko tehnologijo

13. 9. 2017
Deli

Kitajski proizvajalec električnih avtomobilov je v Frankfurt pripeljal nov električni SUV, načrtuje pa tudi izdelavo omejene serije električnega kupeja.

Med manj znanimi znamkami, ki letos razstavljajo svoja vozila na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, je vsekakor tudi Thunder Power. Letos predstavljena novost je po limuzini, katero so na salonu v Frankfurtu predstavili že leta 2015, že njihov drugi avtomobil, gre pa za prestižnega športnega terenca s preprostim imenom SUV.

V Milanu oblikovan avtomobil je opremljen s kombinacijo elektromotorjev, ki v najmočnejši konfiguraciji ustvarijo 430 kilovatov moči. Ob tem energijo črpajo iz baterij s kapaciteto 125 kilovatnih ur, kar naj bi v praksi zadostovalo za maksimalen doseg 650 kilometrov. Kljub temu, da gre za terensko vozilo, pa so pri razvoju veliko pozornost namenili nizki teži in dobrim voznim lastnostim. Avtomobil ima zato cevasto oblikovan okvir, ki je za 40 odstotkov lažji od primerljivih okvirjev konkurence, podvozje pa ima tako spredaj kot zadaj večtočkovno vpetje.

Poleg SUV-a pa Thunder Power kmalu načrtuje tudi uradno predstavitev športnega kupeja. Štirikolesno gnani kupe, ki bo tako kot SUV poganjala elektrika, skupna moč elektromotorjev pa bo 488 kilovatov, vendar pa bo serija teh vozil omejena, izdelati nameravajo zgolj 488 primerkov, vsak od njih pa bo izdelan po željah vsakega kupca posebej.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"