Frankfurt: do leta 2025 bo VW predstavil 23 novih električnih avtomobilov

13. 9. 2017
Deli

Poleg I.D. CROZZ-a, o katerem smo že pisali je Volkswagen v Frankfurtu predstavil kar lepo število drugih modelov, med njimi tudi preostala dva avtomobila iz družine električnih vozil I.D.

Volkswagen namerava v celoti opustiti uporabo fizičnih gumbov za upravljanje rvseh naprav v vozilu

Rdeča maska in napis GTI v enaki barvi sta že dolgi zaščitna znaka športnih Volkswagnov

Velik VW znak na maski daje jasno vedeti, kje so BUZZ-ove korenine

Najbolj zanimiva novost je vsekakor I.D. BUZZ. Gre namreč za moderno interpretacijo legendarnega Volkswagnovega Transporterja iz šestdesetih let prejšnjega stoletja, med ljubitelji bolj poznanim pod imenom 'Bulli'. Novinec ima tako kot predhodnik dvobarvno zunanjost, da pa gre resnično za reinkarnacijo povedo tudi deske za deskanje na valovih, ki so jih pri Volkswagnu namestili na streho razstavnega modela – 'dodatek', ki je bil pogosto viden na izvirnem modelu. Prihod na trg je predviden leta 2022, bo pa novinca takrat gnala izključno električna energija.

Družino električnih vozil pa zaključuje petvratna kombilimuzina, s preprostim imenom I.D., ki bo narejena na enaki osnovi, kot BUZZ in CROZZ, oblikovno pa predvsem na zadnjem delu spominja na aktualno generacijo Golfa. Z zgoraj omenjenima električnima konceptoma si bo delil platformo in elektromotor, s katerim bo moč prevoziti do 600 kilometrov z enim polnjenjem, pri čemer pa bo akumulatorje do 80% kapacitete mogoče napolniti v zgolj tridesetih minutah.

Tretja pomembna novost, ki jo je Volkswagen pripeljal v Frankfurt in bo kmalu zagledala proizvodnjo pa je novi Polo GTI, ki s tem dopolnjuje trojico športnih kombilimuzin, katero tvori skupaj z Golf GTI-jem in Up! GTI-jem. Medtem, ko je bil njegov predhodnik opremljen z motorji, prostornine med 1,4 in 1,8 litri, bo imel novinec pod pokrovom skrit agregat s prostornino dveh litrov in močjo 200 konjskih moči. Moč se bo na kolesa prenašala preko 6-stopenjskega ročnega menjalnika ali pa 7-stopenjske 'avtomatike'. Naprodaj bo v začetku leta 2018.