Genesis je v New York prišel s terencem, ki ga poganjajo gorivne celice

16. 4. 2017
Deli

Hyundaijeva ameriška razkošna znamka je na avtomobilski salon v New Yorku pripeljala študijo športnega terenca s pogonom na gorivne celice GV80 Concept SUV, s katerim nadaljujejo tudi razvoj oblikovalskega jezika "Athletic Elegance".

O lastnostih pogonskega sklopa ali kapacitete gorivnih celic ni bilo nič povedanega, a lahko sklepamo, da gre za Hyundaijeve gorivne celice nove generacije, ki jih je korejska znamka marca predstavila  v ženevski študiji FF Fuell Cell Concept.  Nova tehnologija jim omogoča, da so za dvajset odstotkov lažje in 10 odstotkov bolj učinkovite od tistih, ki so jih vgradili v Hyundai ix35 Fuell Cell. Za 30 odstotkov so jim povečali tudi energijsko gostoto, kar tudi pomeni, da bodo avtomobili lahko imeli večji doseg.

Veliko več je bilo povedano o oblikovnih značilnostih študije. Kot pravijo pri Genesis, je to njihova prva interpretacija razkošnega terenca, s katero so ujeli odlično razmerje med eleganco in prilagodljivostjo. Spredaj izstopa maska z mrežo, v katero so vključili motiv diamanta, kar poudarjajo tudi dvojni horizontalni pravokotni žarometi.  Za karoserijo je značilna parabolična bočna linija, ki poveže sprednji konec in zadek, nastop pa poudarijo tudi 23-palčna kolesa z mrežastim vzorcem na platiščih. Skozi vrata, ki so opremljena z elektronskimi kljukami, se vstopi v prostorno kabino z armaturno ploščom v obliki mostu in širokim 22 –palčnim kapacitivnim zaslonom z ločenima območjema za voznika in sovoznika.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja