Golf GTI brez strehe

Ima le platneno, Golf GTI namreč, ki je po novem tudi uradno na voljo kot Golf GTI Cabriolet, s katerim je Volkswagen lani poleti konceptno dražil udeležence srečanja ob Vrbskem jezeru.

Golf GTI brez strehe (foto: Automedia, Carparazzi, Lehmann Photo-Syndication, tovarne, ilustracije: Bojan Perko) Automedia, Carparazzi, Lehmann Photo-Syndication, tovarne, ilustracije: Bojan Perko
14. 3. 2012

Tisti, ki si ga želijo, bodo sicer morali še malo počakati, saj bo uradno na voljo ravno prav za sončne jesenske dni oziroma prihodnja pomlad in poletje. Vsekakor si ga je mogoče ogledati na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Streha je enaka kot pri običajnem Golfu Cabrioletu in jo je torej do hitrosti 30 km/h mogoče odpreti v vsega 9,5 sekunde, športni značaj pa poleg GTI-jevega podvozja okrepi tudi njegov dvolitrski turbinsko polnjeni bencinski štirivaljnik, ki z močjo 155 kW in navorom 280 Nm v kombinaciji s šeststopenjskima ročnim ali menjalnikom DSG zadostuje za največjo hitrost 236 km/h in pospešek 7,3 sekunde do 100 km/h.

S tem je sicer za 0,4 sekunde manj živahen od običajnega Golfa GTI, kar gre seveda na račun nekoliko slabše strešne aerodinamike.