Na Vrbsko jezero pride Volkswagen Golf GTI TCR

Volkswagen je napovedal, da bo na svoje tradicionalno srečanje, ki bo ob Vrbskem jezeru potekalo v drugi polovici tega tedna, pripeljal najmočnejšo različico Golfa GTI s kratico TCR.

Na Vrbsko jezero pride Volkswagen Golf GTI TCR (foto: VW) VW
7. 5. 2018

Volkswagen Golf GTI TCR je cestna različica Volkswagnovega dirkalnika, ki je dvakrat osvojil prvenstvo turnih avtomobilov International TCR, zato gre seveda za precej silovit avtomobil, ki bo navdušil tako z nastopom kot tudi z zmogljivostmi. Njegov turbobencinski štirivaljnik razvija moč 290 'konjev' in navor 370 njutonmetrov, ki se na podlago prek sprednjih koles prenašata s sedemstopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko in zaporo diferenciala.

Največja hitrost je prisilno omejena na 250 kilometrov na uro, a jo je mogoče po želji povečati na 264 kilometrov na uro, s čimer Golf GTI TCR postane najhitrejši Golf in sploh najhitrejši cestni avtomobil v Volkswagnovi ponudbi.

Pri Volkswagnu so se tudi pohvalili, da so od leta 1976, ko so predstavili prvega Golfa GTI, ki je tedaj razpolagal z močjo 110 'konjev', izdelali že več kot 2,2 milijona Golfov GTI, s čimer je postal eden od najuspešnejših športnih avtomobilov na svetu.