Na Vrbsko jezero pride Volkswagen Golf GTI TCR

7. 5. 2018
Deli

Volkswagen je napovedal, da bo na svoje tradicionalno srečanje, ki bo ob Vrbskem jezeru potekalo v drugi polovici tega tedna, pripeljal najmočnejšo različico Golfa GTI s kratico TCR.

Volkswagen Golf GTI TCR je cestna različica Volkswagnovega dirkalnika, ki je dvakrat osvojil prvenstvo turnih avtomobilov International TCR, zato gre seveda za precej silovit avtomobil, ki bo navdušil tako z nastopom kot tudi z zmogljivostmi. Njegov turbobencinski štirivaljnik razvija moč 290 'konjev' in navor 370 njutonmetrov, ki se na podlago prek sprednjih koles prenašata s sedemstopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko in zaporo diferenciala.

Največja hitrost je prisilno omejena na 250 kilometrov na uro, a jo je mogoče po želji povečati na 264 kilometrov na uro, s čimer Golf GTI TCR postane najhitrejši Golf in sploh najhitrejši cestni avtomobil v Volkswagnovi ponudbi.

Pri Volkswagnu so se tudi pohvalili, da so od leta 1976, ko so predstavili prvega Golfa GTI, ki je tedaj razpolagal z močjo 110 'konjev', izdelali že več kot 2,2 milijona Golfov GTI, s čimer je postal eden od najuspešnejših športnih avtomobilov na svetu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"