Goodyear in Dunlop pripravljena na poletje

1. 4. 2014
Deli
Goodyear in Dunlop pripravljena na poletje

Goodyear Dunlop Sava Tires, vodilni proizvajalec avtomobilskih gum v jugovzhodni Evropi, predstavlja letni izbor.

Najnovejša guma Dunlop StreetResponse2 je namenjena majhnim avtomobilom, znotraj blagovne znamke Goodyear pa izstopa lanska novost EfficientGrip Performance. V okviru blagovnih znamk Fulda in Sava podjetje stavi na obstoječe letne avtoplašče, ki omogočajo varno in zanesljivo vožnjo. Na kratko o novostih:

DUNLOP - StreetResponse2 – nova guma za majhne avtomobile se v primerjavi s predhodnico bolje obnese tako v deževnem kot suhem vremenu, prav tako pa omogoča krajšo zaviralno pot in do 10 odstotkov več prevoženih kilometrov. Na voljo je za 13-, 14- in 15-palčna platišča.

GOODYEAR - EfficientGrip Performance – lanska novost je na voljo v 39 velikostih, pohvali pa se lahko z visokimi uvrstitvami na evropski oznaki: za oprijem na mokri podlagi si je na oznaki EU prislužila razred A, za kotalni upor pa razred B. Tudi na področju hrupa, ki je na oznaki tretje merilo zmogljivosti, se glede na obseg razpoložljivih mer pohvali z nekaj najmanjšimi vrednostmi v decibelih.

FULDA – zelo zmogljiva (HP) letna guma EcoControl HP je namenjena vsem voznikom, ki iščejo cenovno primerno pnevmatiko z zanesljivim nadzorom na cesti.

SAVA – priporočajo uporabo obstoječih gum, denimo gumo Intensa uhp, ki zagotavlja dobro vodljivost na suhi in mokri podlagi. Namenjena je voznikom zmogljivejših avtomobilov, ki pazijo na stroške, zaradi materialov, iz katerih je sestavljena, pa omogoča tudi manjšo porabo goriva. Guma Intensa suv je zelo zmogljiva letna guma, namenjena seveda vse bolj priljubljenim manjšim terencem oziroma vozilom za prosti čas (SUV). Pohvali se z dobro vodljivostjo tako na suhi kot mokri podlagi, z njo pa je blagovna znamka Sava prvič vstopila v razred SUV.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"