Grandland X je tretji in za zdaj tudi največji Opel z "iksom"

19. 4. 2017
Deli

Opel je predstavil svojega tretjega križanca, ki nosi ima Grandland X, je za dobrih dvajset centimetrov daljši od Mokke X in Crosslanda X ter dopolnjuje ponudbo v spodnjem srednjem razredu, kjer se je pridružil Astri in Zafiri.

Grandland X je križanec robustnega terenskega videza z zunanjimi merami 4,477 x 1,844 x 1,636 metra in medosno razdaljo 2,675 metra, v katerem se lahko pelje do pet potnikov, njegov prtljažnik pa razpolaga s 514 do 1.652 litrov prostornine. Potnikom je seveda n voljo izčrpen nabor razvedrilno-informacijske in varnostne tehnologije, zunanjost pa je na voljo tudi v dvobarvni kombinaciji.

Grandland X bo očitno namenjen predvsem urbanemu okolju, saj bo imel le prednji pogon, a se bo lahko podal tudi na lažji teren, saj so mu v kombinaciji z gumami M+S namenili tudi elektronski nadzor trakcije Grip Control s petimi načini nastavitve. O motorjih ni bilo nič povedanega, a lahko pričakujemo turbobencinske in turbodizelske štirivaljnike iz Oplovega nabora.

Opel Grandland X bo svetovno premiero doživel jeseni na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, nekako v tistem času pa bo zapeljal tudi v prodajne salone.