Guyton namesto Muira

13. 3. 2009
Deli

Mazda Motor Europe je imenovala Jeffa Guytona, do sedaj podpredsednika in glavnega finančnega direktorja, za predsednika in glavnega izvršnega direktorja Mazde Motor Europe s takojšnjim nastopom dela.

Dvainštiridesetletni Guyton je bil obenem imenovan tudi za izvršnega direktorja Mazde Motor Corporation. Guyton s tem zamenjuje Jamesa Muira, ki je prevzel nove funkcije izven Mazde.

Jeff Guyton se je Mazdi na Japonskem pridružil septembra 2000 kot direktor z odgovornostjo za stroškovno načrtovanje. Od oktobra 2003 je deloval kot podpredsednik in glavni direktor za finance pri Mazdi Motor Europe.

Pred pričetkom dela pri Mazdi je Guyton deloval na številnih položajih finančnega oddelka pri družbi Ford. V preteklih šestih letih je pomembno pripomogel k okrepitvi dobičkonosnosti in poslovne strukture Mazde v Evropi, vključno z odprtjem več kot desetih Mazdinih nacionalnih distribucijskih podjetij.

»Odkar se je Jeff pridružil podjetju, je Mazda doživela veliko rast, povečanje prodaje in geografsko širitev, « je dejal Takahashi Yamanouchi, predsednik in glavni izvršni direktor Mazde Motor Corporation. »V času svojega delovanja je Jeff imel ključno vlogo pri Mazdinem uspehu na evropskem trgu in prepričan sem, da bo pod njegovim vodstvom Mazda uspešno krmarila v težkih časih ekonomske nestabilnosti, « je še dodal.

»Zelo cenimo prispevek Jamesa Muira. Pod njegovim vodenjem je Mazda Motor Europe dosegla nove razsežnosti

Foto: Mazda

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja