V iskanju rekorda pri 400 km/h izgubil nadzor

9. 7. 2024 | Jaka Drozg
Deli

Pri Hennesseyju so preizkušali nove aerodinamične nastavitve, ko se je nenadoma zapletlo.

Prejšnji teden smo poročali, kako so pri Koenigseggu postavili kopico novih rekordov, tudi tistega od 0 do 400 in spet nazaj do 0 kilometrov na uro. Tudi zato se je ekipa Hennessey Performance, teksaškega proizvajalca in predelovalca superšportnikov, znova podala na pisto in eksperimentirala z novimi aerodinamičnimi nastavitvami svojega Venom F5, ki ga pripravljajo za hitrostne rekorde.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hennessey Performance (@hennesseyperformance)

Kot so sporočili v zapisu na svojem Instagram profilu, so ga preizkušali 1. julija na letališki pisti Kennedyjevega vesoljskega centra na Floridi, ko naj bi voznik, po močnem pospeševanju od 0 do 400 kilometrov na uro v le 1,2 kilometra, nenadoma izgubil nadzor nad vozilom. Na srečo jo je voznik odnesel brez večjih poškodb!

Več podrobnosti o nezgodi še niso razkrili, niti niso priložili posnetka ali fotografij njenih posledic. Zapisali so le, da naj bi vozilo izgubilo aerodinamično pritisno silo k tlom, podrobnejše vzroke pa še preiskujejo. 

Hennessey Performance

Venom F5, ki je bil prvič predstavljen že 2017, poganja 6,6-litrski osemvaljnik, ki premore kar 1.355 kilovatov moči (1.817 KM) in naj bi ga pognal do teoretične največje hitrosti več kot 500 kilometrov na uro. Izdelanih naj bi bilo le 24 primerkov, za vsakega pa so računali vsaj 2,1 milijona dolarjev.

Novo na Metroplay: Zmagovalec MasterChefa Luka Pangos iskreno o ozadju kuharskega tekmovanja