Hertz obtožil stranke kraj avtomobilov, sedaj jih čaka kazen

7. 12. 2022
Deli
Hertz obtožil stranke kraj avtomobilov, sedaj jih čaka kazen (foto: Profimedia)
Profimedia

Ameriško podjetje za najem avtomobilov Hertz je sprejelo poravnavo v odškodninskih zahtevkih več sto strank, ki so bile lažno obtožene, da so kradle avtomobile. Strankam, med katerimi so nekatere celo po nedolžnem končale v zaporu za več mesecev, bo do konca leta plačalo skupaj 168 milijonov dolarjev.

Iz Hertza so sporočili, da poravnava zajema 364 zahtevkov strank, ki so bile po krivem obtožene kraje. To je več kot 95 odstotkov vseh takšnih zahtevkov, so dodali.

Podjetje je več let prijavljalo nekatere svoje stranke policiji, da so ukradle avtomobile, čeprav so jih plačale in pravočasno vrnile po izteku najemne pogodbe. Številne so potem policisti več mesecev kasneje aretirali. Med njimi so bili tudi ljudje, ki pri Hertzu niso nikoli najeli avtomobilov.

Preberite še: Pri Mercedesu združili tehnologijo F1 z limuzino, tu pa je rezultat

V Hertzu so še februarja vztrajali, da je pri najemnikih šlo za take, ki avtomobilov niso vrnili več mesecev. Glavni izvršni direktor podjetja, ki se je leta 2021 izvleklo iz postopka stečajne zaščite, Stephen Scherr pa je potem aprila za CBS dejal, da ni sprejemljivo, da se kaj takega zgodi le eni sami njihovi stranki.

Šlo naj bi za birokratske napake, pri čemer je prihajalo do lažnih prijav o ukradenih avtomobilih. Napake naj bi tudi sami odkrili in so o tem obvestili policije po ZDA, toda policisti naj tega ne bi upoštevali, je povedal.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"