Hidria prva na področju "Zelenih tehnologij"

22. 3. 2016
Deli

Združenje evropskih avtomobilskih dobaviteljev CLEPA je slovenski globalni korporaciji Hidria za sistem za hladen zagon dizelskega motorja s tipalom tlaka Hidria Optymus Pressure Sensing System podelilo prvo nagrado za prebojno inovacijo v ključni kategoriji "Zelene tehnologije". Hidria se je uvrstila pred francoski Valeo in nemški Bosch.

Hidria Optymus Pressure Sensing System je sicer velikega pomena za avtomobilsko industrijo, saj bo pripomogel k temu, da se bodo izpusti škodljivih plinov in poraba goriva v avtomobilih z dizelskimi motorji po letu 2018 zmanjšali do trideset odstotkov. S tem se bo seveda močno zmanjšala tudi obremenitev okolja in zdravja ljudi.

Hidria je za sistem Optymus PSG sicer s pomembnimi avtomobilskimi proizvajalci že podpisala pogodbe v vrednosti več kot 110 milijonov evrov, po letu 2018 pa se bo njen sistem znašel v vsakem tretjem izdelanem avtomobilu z dizelskim motorjem. Izdelovali ga bodo v Hidrii AET v Tolminu, kjer bodo v naslednjih petih letih zaposlili 50 novih delavcev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja