Hidria uspešna na sejmu v Berlinu

7. 5. 2015
Deli

Idrijski korporaciji Hidria je na 19. sejmu CWIEME v Berlinu, ki velja za najpomembnejše evropsko in globalno stičišče inovativnih proizvajalcev tehnologij in materialov za elektromotorje na svetu, uspel pomemben dosežek.

Na sejmu so namreč pridobili 30 milijonov evrov vreden projekt, v okviru katerega bodo dobavljali ključne dele za pogonske elektromotorje hibridnih avtomobilov. Prvenstveno bodo to Audijevi hibridni modeli, v prihodnje pa tudi nekateri drugi hibridni avtomobili. Hidria je s tem razširila dosedanje dobave komponent za hibridne pogone Peugeotu, Volvu, Volkswagnu, Renaultu, Mercedesu-Benzu in Chryslerju, s katerimi postaja vse bolj pomembna igralka na tem področju.

V tem primeru gre za razvoj in izdelavo sistema elektromotorja in generatorja v mehkih hibridih, kjer elektromotor avtomobilu daje predvsem dodatno moč pri pospeševanju ter proizvaja elektriko med zaviranjem ali vožnjo po klancu navzdol. Hidriin sistem bodo leta 2016 začeli vgrajevati v avtomobile srednjega in višjega razreda, z njim pa bodo opremili okrog pol milijona avtomobilov na leto.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja