Hidria za PSA

5. 12. 2012
Deli
Peugeot 208

Koncern Hidria je s korporacijo PSA podpisal pogdbo o dobavi vžignih sistemov za hladen zagon dizelskega motorja generacije EURO 6.

Rešitev, ki jo razvijajo strokovnjaki Hidrie AET, bo od začetka leta 2014 do vključno 2017 vgrajena v 1.4 Hdi in 1.6 Hdi EURO 6 motorje znamk Peugeot in Citroen. Hidriina rešitev se med drugim ponaša z visoko energetsko učinkovitostjo, posledično pa tudi z občutnim zmanjšanjem emisij. Vrednost celotnega projekta znaša 25 milijonov evrov.
 
Vžigni sistemi bodo uporabljeni v novi generaciji glavne palete dizelskih motorjev koncerna PSA. Omenjene Hidriine rešitve bodo s tem prisotne v številnih Peugeotovih in Citroenovih vozilih, med drugim v modelih 208, 308, 3008, C3, C4 in drugih.
 
Hidria je nasploh eden najbolj inovativnih razvojnih dobaviteljev avtomobilske industrije. Žarilna svečka z vgrajenim tipalom tlaka je eden razvojno najbolj dovršenih izdelkov Hidrie, ki so ga nadgradili z zapletenim visokotehnološkim sistemom, ki omogoča posredovanje informacij o tlaku v zgorevalnem prostoru v motorni računalnik, ki s tem ustrezno krmili vbrizgavanje goriva in ostale ključne parametre za optimalno izgorevanje. Hidriina inovativna tehnologija tipala omogoča izredno natančno meritev tlaka izgorevanja v realnem času, s čimer se bistveno zmanjšujejo poraba goriva in emisije izpušnih plinov.