Honda Civic Tourer prihaja spomladi, Type-R 2015

5. 8. 2013
Deli

Novi Civic bo spomladi prihodnje leto, torej slabo leto dni po petvratnem modelu dobil še karavansko različico, leto kasneje pa športno.

Kot je videti s fotografij, bo imela predvsem velik prtljažnik, sicer pa bo tehnično seveda popolnoma v sorodu s kombilimuzinskim Civicom. Posebnost bo prilagodljivo zadnje vzmetenje. Pri Hondi pravijo, da gre za popolno novost pri serijskih modelih. Doslej smo bili namreč vajeni, da imajo karavani predvsem uravnavanje višine zadka, ali pa je imel avto elektronsko podprte blažilcev na vseh štirih vogalih. Pri Civicu so se Hondini inženirji odločili, da bodo težavo spremembe voznih lastnosti in udobja pri polno naloženem avtu rešili na tak način.

Novi Civic Tourer bomo v serijski različici uradno prvič videli na frankfurtskem salonu septembra letos, v prodajo pa bo prišel zgodaj spomladi (ali pozno pozimi) naslednje leto.

Leto kasneje prihaja tudi novi Civic Type-R, ki ga bodo pričeli preizkušati jeseni, nastal pa bo v tesnem sodelovanju z moštvom, ki dirka s Civicom v prvenstvu WTCC, kar seveda pomeni tudi, da ga bo najverjetneje poganjal 1,6-litrski turbo bencinec ali dvolitrski turbo. Hondin cilj je biti na Nordschleife hitrejši od rekorda za spredaj gnane avtomobile (torej od Megana RS Trophy) kar pomeni, da verjetno ciljajo na okoli 300 'konjev', za kar je verjetnejša (ne pa nujna) izbira dvolitrski turbo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja