Hondin kupe prihaja tudi v Evropo in ne bo le električno gnan!

9. 7. 2024 | Miha Rušnik
Deli
Hondin kupe prihaja tudi v Evropo in ne bo le električno gnan! (foto: Honda)
Honda

Japonci so s to odločitvijo pravzaprav malce presenetili.

Honda je uradno potrdila, da bo njen legendarni model Prelude na voljo tudi na evropskem trgu. Model Prelude, znan po svoji športni zasnovi in zmogljivostih, obljublja združitev tradicionalnih vrednot z najsodobnejšo tehnologijo.

Honda

Namesto pričakovanega popolnoma električnega vozila je Honda razkrila, da bo novi Prelude hibrid. Ta odločitev odraža Hondino strategijo za uravnoteženje zmogljivosti in okoljske trajnosti. Hibridni pogonski sklop bo ponujal kombinacijo moči in učinkovitosti, s čimer bo zadostil zahtevam sodobnih voznikov in hkrati ohranjal športni značaj modela. Natančnejših podrobnosti še ne razkrivajo.

Honda

Čeprav je Prelude uradno še vedno le koncept, mu bo serijski model najbrž precej podoben. Avtomobil se ponaša s kupejevskim profilom, ostrimi linijami in agresivno držo. S sodobnimi oblikovalskimi elementi, značilnimi za japonsko znamko, še vedno ohranja prepoznavno športno dediščino modela Prelude.

Honda

Novi Prelude bo prvič predstavljen na festivalu hitrosti v Goodwoodu, ki se začne ta četrtek. Poleg Preluda lahko pričakujemo kakšno novost še pri drugih avtomobilskih znamkah.

Preberite še:

🖉

 

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave