Ali Honda pripravlja novo S2000? Govoric je vse več ...

27. 7. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Lahko ob 75. obletnici znamke tudi pričakujemo kakšen bombonček?

Leta 1999 so Japonci predstavili zdaj že kultnega roadsterja - S2000. Izdelali so jih nekaj več kot 110.000, slovijo pa po odlični vozni dinamiki in po posebnem rekordu; največji moči na liter delovne prostornine motorja med atmosferskimi motorji. Vse do leta 2010 je S2000 obdržala naslov rekorderja, s približno 147 KM (92 kW) na liter delovne prostornine.

Lahko ob 75. obletnici znamke tudi pričakujemo kakšen bonbonček?

Kaj pa letos?

Šušlja se, da Honda namerava tudi letos predstaviti nekaj podobnega - nekakšnega sodobnega naslednika S2000, ki bo povzemal njene prvine, vendar v sodobnejši tehnologiji - govora je o športnem avtomobilu z električnim pogonom. Presenečenje ob svoji obletnici so namigovali že maja, vendar ne želijo razkriti preveč - kar mogoče le še potrjuje dejstvo, da kuhajo nekaj velikega.

Ta slovenski igričar je lastnik brutalne Honde S2000, svojčas pa je kilometre nabiral tudi kot inštruktor v avtošoli in voznik "trole"

Eden od 30

Poleg tega spiritualnega naslednika S2000 namerava Honda do konca desetletja predstaviti še 29 drugih električnih avtomobilov. O tem malem športniku vemo še, da bo zasnovan na platformi e:n. Znamkin inženir pa je za portal Car povedal še, da bi mu pri Hondi brez težav nadeli tudi značko Type R, ki je rezervirana za najbolj športne izvedenke njihovih avtomobilov. 

Lahko ob 75. obletnici znamke tudi pričakujemo kakšen bonbonček?

Fotografije: promocijsko gradivo Honda

Preberite še: Kdaj se bomo po severni ljubljanski obvoznici lahko spet vozili neovirano? To pravijo na Darsu

BONUS VIDEO: Audijev tehnološki pionir zdaj še bolj izstopa, vendar na nepričakovan način!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol