Hondin poskus rekorda v gospodarni vožnji; tudi skozi Slovenijo

14. 6. 2015
Deli

16. junija bo Slovenijo prečkala Honda Civic Tourer 1,6 i-DTEC, s katero poskuša Honda osvojiti naslov vozila z motorjem z najbolj učinkovito porabo goriva in se vpisati v Guinnesovo knjigo rekordov.

Dolgoletna sodelavca Honde Fergal McGrath in Julian Warre bosta med poskusom rekorda prevozila 13.624 kilometrov čez 24 "kopenskih" članic Evropske unije. Izpustila bosta Veliko Britanijo, Ciper, Malto in Irsko, saj se upošteva le neprekinjena vožnja po cestah. Med vožnjo vodita tudi dnevnik porabe goriva in zbirata dokaze, da sta dejansko bila v posamezni državi. Njun avtomobil je opremljen tudi s sledilno napravo, ki podatke o lokaciji pošilja naravnost v Hondin zbirni center, omogoča pa tudi spremljanje poti s pomočjo spletne aplikacije.

Honda se je na pot 1. junija podala iz Aalsta v Belgiji, kamor naj bi se 25. junija predvidoma tudi vrnila in vmes prevozila vse načrtovane države. Med njimi je seveda tudi Slovenija, ki jo bosta popotnika prevozila 16. junija. V našo državo bosta vstopila v Lendavi, zapustila pa jo bosta v Sežani.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel