Hondina električna študija za Pikes Peak

21. 6. 2016
Deli

Honda je predstavila dirkalnik EV Concept, ki je nastal na osnovi nove Honde NSX in s katerim bo - oziroma njena hčerinska znamka Acura - nastopila na letošnji dirki na Pikes Peak.

Avtomobil bo proti cilju ene najbolj slovitih gorskih dirk na svetu popeljal Tetsuya Yamano, ki je na lanski dirki z električnim prototipom na osnovi Honde CR-Z osvojil prvo mesto v svojem razredu. Za pogon bo poskrbljeno z izpopolnjenim pogonskim sklopom iz lanskega dirkalnika, ki razpolaga s trikrat večjo močjo.

Pogonski sklop Super Handling All-Wheel Drive (SH-AWD) tvorijo štirje elektromotorji, ki v posameznih sklopih za vsako premo poganjajo vsak svoje kolo. Pri Hondi so s tem že lani dosegli učinkovito neodvisno razporejanje navora na vsakem kolesu posebej, z letošnjimi izboljšavami krmilne enote pa so dosegli še bolj natančno razporejanje potiska na kolesih.

Kot je povedal Tetsuya Yamano, so avtomobil več tednov preskušali na Pikes Peaku in občutno izboljšali njegove lastnosti, zato je pripravljen na 156 zahtevnih ovinkov, ki ga čakajo na dirki.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"