Greste na dopust s trajektom? Če vozite tak avto, boste obravnavani drugače ...

18. 7. 2024 | STA
Deli
Greste na dopust s trajektom? Če vozite tak avto, boste obravnavani drugače ... (foto: Jadrolinija)
Jadrolinija

Jadrolinija na hrvaški obali "operira" z 39 trajekti.

Lastniki vozil z električnim pogonom naj ob nakupu vozovnice za trajekt Jadrolinije opozorijo na to, da imajo električno vozilo, priporočajo pri največjem hrvaškem ponudniku ladijskih prevozov. Gre namreč za del standardnih postopkov v primeru vseh vrst požarov, tudi električnih vozil.

Kot so v Jadroliniji poudarili za STA, električna vozila na trajektu iz varnostnih razlogov ustrezno razporedijo. Priporočilo potnikom sicer velja že nekaj let, vse odkar se je povečalo število električnih vozil, so za STA dejali pri Jadroliniji.

Profimedia

Pojasnili so, da so priporočilo izdali iz varnostnih razlogov in da je obvestilo o tem objavljeno na prodajnih mestih Jadrolinije. Gre za interne standardne postopke v primeru vseh vrst požarov, tudi električnih vozil, ob upoštevanju vseh dosedanjih spoznanj o načinih gašenja požarov na električnih vozilih.

Kot so še poudarili, posredovanje podatkov o tem, ali gre za električno vozilo, ni obvezno, temveč gre za posamezno odgovornost potnikov, vrste pogona vozila pa ne preverjajo niti ob vstopu na trajekt.

Od vrste pogona vozila po njihovih navedbah prav tako ni odvisna cena vozovnice.

Fotografija je simbolična / Profimedia

Ladje Jadrolinije imajo v poletni sezoni po navedbah družbe več kot 600 odhodov na dan. Njihova flota trenutno šteje 56 ladij, od tega 12 katamaranov, 39 trajektov, štiri klasične potniške ladje in dva trajekta na mednarodnih linijah. Skupno prepeljejo več kot 12 milijonov potnikov in 3,5 milijona vozil letno.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Ker hočeš ustrezati svojemu klientu, veš, da bo polomija" | Zoran Gabrijan