Tako se bodo po novem prekrškarjev lotevali hrvaški policisti! Težko jim bo ubežati ...

17. 7. 2024 | Gregor Žvab
Deli
Tako se bodo po novem prekrškarjev lotevali hrvaški policisti! Težko jim bo ubežati ... (foto: Profimedia)
Profimedia

Naši južni sosedje imajo očitno dovolj prekrškarjev, do katerih zaradi poletne praktično ne morejo. Zato so posegli po ...

V poletnih mesecih so hrvaške ceste polne turistov, ki s sebo ne prinašajo le evrov, sendvičev in neskončnih kolon pločevine, temveč tudi dodatne nevarnosti in prekrške v cestnem prometu. Josip Mataija, načelnik hrvaške prometne policije, je ob tem opozoril tudi na slabe statistične podatke o smrtnih žrtvah v prometu letos.

Kontrola iz zraka

"Izpostavil bi potrebo po potrpežljivosti voznikov v času turistične sezone, saj so zastoji neizogibni. Na primer, pretekli vikend je skozi cestninske postaje Demerje-Lučko peljalo 220.000 vozil," je Mataijo povzel Večernji list.

Profimedia

Mataija je pojasnil, da je v tako gostem prometu policiji težko kaznovati tiste, ki ne upoštevajo prometnih pravil, na primer neodgovorne voznike, ki vozijo po odstavnem pasu na avtocesti. Vendar je napovedal, da bi policija tem prekrškarjem kmalu lahko stopila na prste.

"Testirali smo drone, s katerimi smo lahko snemali in kaznovali voznike, ki kršijo pravila, ne da bi jih zaustavili. Letos jih bomo dobili še več ," je dodal Mataija. Na kakšen način poteka spremljanje in kaznovanje kršiteljev "iz zraka" sicer ni pojasnil, je pa jasno, da bodo lahko na tak način stopili na prste precej več prekrškarjem.

Preberite še:

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave