Huda jahta!

Noro! Odklop! To bodo zagotovo prve besede, ko boste uzrli strand craft 122, eno najveličastnejših bark, kar jih pluje po morjih tega sveta. Pa zaželeli si boste zapluti z njo. Pohitite, kajti naredili bodo samo šest takšnih barkač.

7. 9. 2010

Govorimo o moči 14 tisoč 'konj' (10.440 kilovatih), dolžini 38 metrov in dih jemajoči notranjosti.

»Ta lepotica je narejena za luksuzno uživanje in za ljudi, ki si želijo samo najboljše, « je dejal Kurt Strand, ustanovitelj podjetja Strand Craft.

»Superavtomobil, ki ga je mogoče dobiti edinstveno s to jahto, je njen ­najboljši dodatek. Oba, on in jahta, sta strašno hitra in unikatna – vsega skupaj jih bomo naredili po šest, « je zatrdil.

Notranjost jahte je narejena v slogu art decoja, na voljo pa so štiri razkošne kajute, prostor za sprejem gostov in nekaj salonov, namenjenih zabavi.

Vsi televizorji na jahti so 52-palčni z najnovejšo tehnologijo LED. Bang & Olufsenovi, kakopak. Ta znamka je poskrbela tudi za prvovrstno ozvočenje celotnega plovila in za vse komunikacijske sisteme.

Skupna moč vseh motorjev je, kot že rečeno, 14 tisoč 'konj' (10.440 kilo­vatov). Osnovna dizelska pogonska stroja sta iz MTU-jeve serije 4000, v sozvočju z dvema Rolls-Royceevima reaktivnima pogonoma pa zmoreta 9200 'konj' (6860 kilovatov).

Če vam to še ne zadostuje, si lahko dodatno naročite Vericorjevo zverino TF 50, ki doda še 5200 'konj' (3877 kilovatov), tako da jahta drvi po valovih s hitrostjo 55 morskih milj na uro (dobrih 100 kilometrov).

O stroških in tehničnih podatkih si lahko preberete v članku, ki je v celoti objavljen na www.playboy.si.