Hyundai G90: napoved razkošne limuzine

10. 11. 2015
Deli

Hyundai je predstavil prve skice svoje prihodnje razkošne limuzine G90, ki nakazuje na identiteto nekaj dni nazaj napovedane nove razkošne znamke Genesis.

Kot so napovedali, bo po zgledu Toyote, Nissana in Honde tudi Hyundai oblikoval razkošno znamko, ki se bo imenovala Genesis in bo poleg razkošne limuzine in kupeja vključevala še športni kupe in športnega terenca.

Genesis G90, ki ga bodo v Koreji imenovali EQ900, bo opravljal vlogo "admiralske ladje" nove znamke. Osredotočil naj bi se na tehnologijo s človekom v središču pozornosti in izražal načelo "New Luxury". Opremljen bo z izčrpnim naborom varnostnih pripomočkov in tehnoloških inovacij, ostal pa naj bi tudi povsem "vozniški" avtomobil.

G90 sicer napoveduje tudi oblikovne smernice nove znamke, ki jo označuje izraz "Athletic Elegance" (atletska eleganca). Zanjo je poskrbel novi oblikovni oddelek Prestige Design Division. Dinamiko avtomobila opredeljuje velika maska hladilnika z emblemom znamke Gensesis, ki jo obdajajo sofisticirani žarometi. Vso karoserijo sicer opredeljuje dinamična futuristično usmerjena atletska eleganca.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja