Hyundai i20 se svež pelje v novo poletje

25. 4. 2018
Deli

Hyundai je osvežil svoj majhni mestni avtomobil i20, ki mu je namenil svežo obliko, nove motorje in izčrpen nabor varnostnih in infozabavnih pripomočkov.

Na zunanjosti izstopata predvsem za nove Hyundaijeve modele značilna maska hladilnika 'Cascading Grille' in nov odbijač, za več dinamike pa skrbijo tudi preoblikovane luči na zadku. Na zadnja vrata je po novem vključena tudi registrska tablica avtomobila. Karoserija je na voljo v osmih barvah, nova pa so tudi 15- in 16-palčna lita platišča. V notranjosti izstopa novi sedempalčni zaslon infozabavnega sistema, ki omogoča tudi povezovanje pametnih telefonov z vmesnikoma CarPlay in Android Auto.

Pod motornim pokrovom sta na voljo dva bencinska motorja. 1,0-litrski trivaljnik T-GDI bo na voljo z močmi 100 in 120 'konjev', poleg njega pa bo na voljo tudi 1,2-litrski atmosferski štirivaljnik z močmi 75 in 84 'konjev'.  Šibkejši motorji bodo delovali v kombinaciji s petstopenjskim menjalnikom, najmočnejši v kombinaciji s šeststopenjskim menjalnikom, 100-'konjski' turbobencinski trivaljnik pa bo na voljo tudi s sedemstopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko.

Hyundai i20 je opremljen tudi z izčrpnim sistemom za aktivno varnost Hyundai SmartSense, s katerim se je uskladil z visokimi evropskimi varnostnimi merili.