Hyundai i30 nove generacije je ključni avto korejske znamke v Evropi

8. 9. 2016
Deli

Hyundai je predstavil novo generacijo svojega predstavnika v spodnjem srednjem razredu Hyundaija i30, ki je, kot pravijo, njihov ključni model v Evropi in predstavlja osnovo za vse prihodnje modele.

Novi i30 predstavljajo kot pravo izbiro za tiste, ki iščejo avtomobil s privlačno obliko, visoko kakovostjo izdelave, učinkovito in dinamično vožnjo, obsežno varnostno opremo in zanesljivostjo, ki jo podčrtujejo s petletnim jamstvom brez omejitve kilometrov.

Hyundai z i30 predstavlja tudi masko hladilnika "Cascading Grille", ki bo značilna za prihodnje modele, njen nastop pa okrepijo tudi projektorski led žarometi in navpično razvrščene dnevne led svetilke. Karoserija se pohvali z aerodinamičnim količnikom 0,30, k čemur pripomore tudi aktivna zračna loputa za optimizacijo hlajenja v sprednjem delu. V notranjosti je večina funkcij združena na osrednjem zaslonu, vozniku pa delo olajša tudi novi trikraki volanski obroč, potnikom so namenili veliko udobja, za prtljago pa poskrbi prtljažnik z najmanjšo prostornino 395 litrov.

Pod motornim pokrovom bodo na voljo trije bencinski in en turbodizelski motor. Na dnu bencinske lestvice bo 1,4-litrski atmosferski štirivajnik z močjo 100 'konjev', nad njim bo litrski turbobencinski trivaljnik z močjo 120 'konjev', na vrhu bencinske ponudbe pa bo novi 140-'konjski' štirivaljnik 1,4 T-GDI. Turnodizelsko konjenico bo zastopal motor 1,6 CRDi z močmi 95, 110 in 133 'konj'.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja