Očitno se pri Hyundaiu nekaj kuha - bodo ponudili tudi ta model?

Mogoče lahko ta malenkost pove veliko o načrtih korejske znamke.

Očitno se pri Hyundaiu nekaj kuha - bodo ponudili tudi ta model? (foto: Hyundai) Hyundai
23. 9. 2023

Hyundai je lani predstavil N Vision 74, s katerim so namignili na športno prihodnost znamke in  se poklonili svojem konceptu Pony Coupeja. Slednjega je v 70. letih prejšnjega stoletja oblikoval sloviti Giorgetto Giugiaro. Zdaj pa je avtomobilistični navdušenec na spletnem forumu 7thMustang razkril zanimivo podrobnost, ki se tiče strupenega športnega koncepta.

Južnokorejski avtomobilski tiger ima dve novi orožji

N74

Hyundai je na uradu Evropske unije za intelektualno lastnino zaščitil blagovno znamko N74, kar bi lahko pomenilo, da bodo koncept pretopili v serijski avtomobil. Korejci sicer niso še ničesar potrdili ali napovedali, vendar se nekaj le dogaja, če so zaščitili to kombinacijo črke in števk.

Gorivo?

Konceptni model ima hibridni pogonski sklop, kjer elektromotorji pomagajo vodikovim celicam. Skupaj zmorejo 671 KM (500 kW) in kar 900 Nm navora. Ko so ga inženirji lani predstavili javnosti, so govorili tudi o tem, da bi želeli v prednji konec avtomobila vgraditi dodaten motor za še več moči. Kaj bi poganjalo serijskega, če ta res pride, še ne vemo.

Serijski N Vision 74 bo najverjetneje oblikovno bolj zadržan od koncepta, vendar vseeno obeta veliko, če bo kdaj zapeljal iz tovarne.

Preberite še: Naredili so jih že tri milijone

BONUS VIDEO: Renault, ki piše zgodovino: Napočil je konec bencinu in legendarni oznaki …