Hyundai Sonata s precej spremembami

12. 9. 2008
Deli

Hyundai Auto Trade in njegovi trgovci so začeli prodajati močno posodobljene Sonate.

Poleg zunanjih (maska motorja, oba odbijača, žarometi, zadnje luči in platišča) ter notranjih sprememb (armaturna plošča z merilniki, avdiosistemi, prijaznejša stikala in ročice, materiali) je bila deležna tudi številnih tehničnih izboljšav. Spremenjeni so vsi motorji, ki imajo zdaj ob manjši porabi in manjšem onesnaževanju malo boljše zmogljivosti, prilagojeno je podvozje, volan je bolj neposreden in po novem je na voljo tudi petstopenjski samodejni menjalnik za 2, 4-litrski bencinski motor. Glede na izkušnje največ stavijo na dvolitrski turbodizel, v rednem ceniku pa je še dvolitrski bencinski motor.

Na željo stranke dobavijo tudi Sonato 3.3 V6, najmanj povpraševanja pa pričakujejo po 2, 4-litrskem motorju, ki je po zmogljivostih premalo oddaljen od dvolitrskega. Novost je aktivna zadnja prema AGCS (ob doplačilu 1.200 evrov), ki ob pomoči elektromotorja krmili zadnjo premo za boljšo lego v srednje hitrih in hitrih ovinkih.

Najcenejša Sonata je 2.0 Style (20.490 evrov); za turbodizla je treba doplačati 2.000 evrov, enako pa stane tudi bogatejši paket opreme Premium, v katerem so poleg že tako bogate opreme med drugim tudi za palec večja kolesa (17), usnjeno oblazinjenje, ogrevanje prednjih sedežev, električno nastavljiv voznikov sedež, nekaj imitacije lesa in priključek za iPod.

Foto: Hyundai

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja