Ime Škodinega najmanjšega evropskega križanca je potrjeno: imenoval se bo Kamiq

24. 1. 2019 | Matija Janežič
Deli
Ime Škodinega najmanjšega evropskega križanca je potrjeno: imenoval se bo Kamiq (foto: Škoda)
Škoda

Škoda je uradno objavila ime svojega najmanjšega križanca, ki ga bomo spoznali v Ženevi. Imenuje se Kamiq, tako kot najmanjši križanec, ki ga že nekaj mesecev poznajo na Kitajskem.

Ime Kamiq – tako kot Kodiaqovo in Karoqovo ime – izhaja iz jezika Inuitov in opisuje nekaj, kar bi lahko v vsaki situaciji opisali kot drugo kožo. Kot pravijo pri Škodi, je bil to dovolj dober razlog za to, da so tudi novemu križancu za Evropo dali enako ime, kot ga nosi njihov križanec, ki se je že dobro uveljavil na Kitajskem.

Seveda ime ustreza tudi sistemu poimenovanja, ki ga je Škoda uvedla za križance in zahteva, da se imena začnejo s črko K in končajo s črko Q.

Pri Škodi poleg tega izpostavljajo, da bo Kamiq kompakten, slogovno zavesten vstopni model za evropski trg, v katerem bodo združeni dinamika in vodljivost kompaktne kombilimuzine in tradicionalne prednosti športnih terencev, kot so visoko sedenje, boljši razgled, olajšana vstop in izstop ter večja oddaljenost dna od tal, ki bo všeč predvsem tistim, ki z avtomobilom radi zapustijo asfaltirane ceste.

Seveda je tudi Kamiq zasnovan na skupni koncernski modularni platformi, ki mu bo zagotovila sodobne varnostne in asistenčne sisteme,

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja