Infiniti pripravlja predogled svojega prihodnjega električnega križanca

18. 12. 2018
Deli
Infiniti pripravlja predogled svojega prihodnjega električnega križanca

Infiniti je na začetku leta napovedal, da bo z letom 2021 začel elektrifikacijo svojega modelnega programa z baterijskimi in hibridnimi električnimi avtomobili, zdaj pa napoved utemeljuje s študijo električnega križanca, ki ga bo januarja predstavil na avtomobilskem salonu v Detroitu.

»Študija, ki jo bomo predstavili v Detroitu, je začetek novega obdobja za Infiniti in ilustracija smeri, v katero bi radi kot znamka krenili. Elektrifikacija in druge nove tehnologije so nam omogočile razvoj naše oblikovne filozofije,« pravi Infinitijev glavni oblikovalec Karim Habib.

Futuristični oblikovalski jezik sta napovedali že študiji Q Inspiration, ki smo jo lahko videli zadnjo zimo v Detroitu, in Protype 10, ki jo je Infiniti predstavil na tednu avtomobilizma v Montereyu, zdaj pa se bodo njuni elementi združili v, kot pravijo pri Infinitiju, njihovi najbolj jasni viziji dobe elektrificiranega dizajna do zdaj.

Prihod električnih platform je omogočil tudi svež pristop k zunanjim in notranjim zasnovam križancev in limuzin. Poleg novih dimenzij zunanjosti so namreč električne platforme omogočile drugačno razporeditev notranjosti, ki so postale prostorne in bolj podobne udobnim ložam kot pa tradicionalnim avtomobilskim potniškim kabinam, hkrati pa omogočajo bolj optimalno uporabo novih zabavnih in informativnih tehnologij.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"