Na cestah so znova inšpektorji, a tokrat na tapeti niso vozniki ...

20. 8. 2024 | STA
Deli
Na cestah so znova inšpektorji, a tokrat na tapeti niso vozniki ... (foto: DARS)
DARS

Kljub temu pa je akcija močno povezana z varnostjo na cestah.

Inšpektorat RS za infrastrukturo tudi letos izvaja usmerjeno akcijo poostrenega inšpekcijskega nadzora zapor in preusmeritev prometa pri izvajanju vzdrževalnih in obnovitvenih del na državnih cestah. Akcijo izvajajo zaradi zagotavljanja večje varnosti udeležencev v prometu na vseh državnih cestah.

Preberite še:

Kot so sporočili z inšpektorata, inšpektorji za ceste izvajajo poostren inšpekcijski nadzor na državnih cestah, ki jih upravljata Drsi in Dars, predvsem v času pred in med poletno sezono in pred njenim zaključkom ter v času pred in po večjih praznikih, ko je pričakovati povečan promet.

vilharjeva cesta delo tovornjak
Žiga Živulović Jr./Bobo

Nadzor poteka v zvezi z izpolnjevanjem zahtevanih pogojev iz dovoljenj za zapore cest, ki se postavljajo pri rednem vzdrževanju, izvajanju investicijskih vzdrževalnih del oziroma vzdrževalnih delih v javno korist in drugih delih.

Poostren inšpekcijski nadzor, ki poteka skladno s predvidenimi ukrepi iz resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje 2023-2030 in glede na obseg izvedb rednih vzdrževalnih in investicijskih del, sicer traja med 1. januarjem in 15. decembrom letos.

Poročilo o številu nadzorov inšpektorjev za ceste in o ugotovitvah bodo pripravili po zaključku akcije, predvidoma v začetku prihodnjega leta.

Vožnja z rezervo naj bo le izhod v sili, saj lahko privede do resnih okvar motorja

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac