Neverjeten poklon rivalske ekipe preminulemu dirkaču

18. 9. 2024 | Jaka Drozg
Deli
Neverjeten poklon rivalske ekipe preminulemu dirkaču (foto: Instagram / @lucasalvadoriofficial)
Instagram / @lucasalvadoriofficial

Po usodni nesreči na ulični dirki bo postal eden redkih dirkačev, ki bo posmrtno postal prvak v svoji kategoriji.

V hudi tragediji na cestnem dirkališču Frohburg v Nemčiji, med dirko prvenstva IRRC Superbike, je življenje izgubil priljubljeni italijanski motociklistični dirkač Luca Salvadori. Salvadori je poškodbam podlegel v bolnišnici, soudeleženec trčenja, domačin Didier Grams, pa je huje poškodovan.

Preberite še:

Luca Salvadori je veljal za enega najbolj priljubljenih italijanskih dirkačev na družbenih omrežjih. V svoji karieri je nastopil tudi na dirkah svetovnega prvenstva v kategoriji MotoE, v italijanskem prvenstvu Superbike, postal prvak italijanskega prvenstva hitrostnih preizkušenj v klanec, kot vse kaže pa bo posmrtno postal prvak tudi kategorije National Trophy 1000.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filippo Rovelli (@filipporovelli27)

V letošnji sezoni je na šestih dirkah osvojil kar štiri zmage in je trenutno vodilni v prvenstvu, zato se je njegov prijatelj in največji tekmec v prvenstvu, Filippo Rovelli, s svojo ekipo Pistard odločil, da se bodo zadnjih dveh dirk udeležili le v poklon, a na njih ne bodo nastopili, s čimer bi Luca Salvadori posmrtno prišel do naslova prvaka.

Prvi slovenski dirkač na vztrajnostni dirki: Barcelona je šele začetek

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem