Kitajci močno trkajo na italijanska vrata. Nova tovarna je očitno le še vprašanje časa ...

6. 8. 2024 | Gregor Žvab
Deli

Vse to predstavlja pomemben korak za proizvajalca in tudi za italijansko avtomobilsko industrijo, ki bo pridobila pomembnega mednarodnega partnerja.

Dongfeng Motor Group, eno vodilnih kitajskih avtomobilskih podjetij, ki v svojem portfelju združuje številne avtomobilske znamke, vključno s pri nas prisotnima Voyah in Forthing, je v zaključni fazi pogajanj z italijansko vlado glede odprtja nove tovarne v Italiji. Ta projekt, ki bo prinesel nove priložnosti za zaposlovanje in tehnologijo, je deležen velike pozornosti tako kitajske kot italijanske javnosti.

Po poročanju Reutersa so pogajanja v zaključni fazi, kar pomeni, da je dogovor zelo blizu sklenitve. Italijanska vlada naj bi bila zelo zainteresirana za ta projekt, saj bo nova tovarna prinesla znatne gospodarske koristi, vključno z ustvarjanjem novih delovnih mest in povečanjem industrijske proizvodnje.

Kitajci močno trkajo na italijanska vrata. Nova tovarna je očitno le še vprašanje časa ...
Forthing

Kaj pa kapacitete?

Nova Dongfengova tovarna naj bi imela možnost proizvodnje več tisoč vozil letno, kar bo znatno povečalo prisotnost kitajskega podjetja na evropskem trgu. Čeprav natančne številke še niso bile uradno potrjene, naj bi obrat ustvaril več sto novih delovnih mest, kar bo pozitivno vplivalo na lokalno gospodarstvo.

Investicija v tovarno naj bi znašala več milijonov evrov, kar kaže na resnost in dolgoročne načrte Dongfenga v Evropi. Ta poteza je del širše strategije podjetja za širitev na tuje trge in krepitev mednarodne prisotnosti.

Obojestranska korist

Gradnja novega obrata Dongfenga v Italiji predstavlja pomemben mejnik za obe strani. Italija bo pridobila pomembno naložbo in nova delovna mesta, medtem ko bo Dongfeng okrepil svojo prisotnost na evropskem trgu. Pogajanja so v zaključni fazi, kar pomeni, da lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo uradno potrditev projekta.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem