Stellantis bo ustavil proizvodnjo v teh treh tovarnah

16. 10. 2024 | STA
Deli
Stellantis bo ustavil proizvodnjo v teh treh tovarnah (foto: Stellantis)
Stellantis

Pri Stellantisu pravijo, da se na tak način prilagajajo razmeram na trgu.

Proizvajalec avtomobilov Stellantis, pod okrilje katerega med drugim sodijo znamke Peugeot, Citroen, Fiat, Chrysler, Jeep in Alfa Romeo, je za november napovedal začasne prekinitve proizvodnje. Stroje bodo ustavili v tovarnah v italijanskih krajih Pomigliano D'Arco, Termoli in Pratola Serra. Prodaja Stellantisa namreč upada.

Kot danes poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, je Stellantis svojo namero o ustavitvi tovarn že sporočil sindikatom. Proizvodnja bo ustavljena novembra, in sicer več dni. "Ti ukrepi so nujni za prilagoditev proizvodnje trenutnim razmeram na trgu in za zagotovitev učinkovitega upravljanja z viri," so zapisali v avtomobilskem velikanu.

Iz skupine so danes sporočili tudi, da so v obdobju med julijem in septembrom prodali le 1,15 milijona avtomobilov, kar je okoli petino manj kot v enakem obdobju lani, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Posebej je upadla prodaja na njihovem najbolj donosnem in pomembnem trgu Severne Amerike. Tam so v obravnavanem obdobju prodali 299.000 vozil. Gre za 36-odstoten medletni padec. V Evropi je prodaja na medletni ravni nazadovala za 17 odstotkov na 496.000 avtomobilov.

Izvršni direktor Stellantisa Carlos Tavares zdaj načrtuje intenzivne ukrepe za zmanjšanje zalog pri njihovih trgovcih v ZDA, tako da bi imeli ti do konca leta za prodajo največ 330.000 Stellantisovih vozil.

Stellantis je zaradi nastalih razmer že izvedel tudi kadrovske spremembe: glavno finančno direktorico Natalie Knight je zamenjal Doug Ostermann. Tavares ima medtem mandat do začetka leta 2026, a se, kot navaja dpa, že išče tudi njegovega naslednika.

Preobrat: Mercedes-Benzi izginjajo iz nemškega voznega parka taksijev, nadomešča pa jih ...

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem