Iz Frankfurta v realnost: Renault Kangoo Express Compact

25. 10. 2007
Deli

Očitno se nam naslednje leto obeta naval malih dostavnikov, saj je po objavi trojčkov PSA-ja in Fiata svojega aduta predstavil še Renault. Njihov 3, 83 metra dolgi dostavnik se imenuje Kangoo Express Compact, na katerega so Francozi nakazali že s frankfurtskim konceptom.

Renault se s to novostjo v svoji ponudbi odziva na poklicne potrebe kupcev, ki delajo predvsem v urbanem okolju. Novi Kangoo Express Compact je namenjen predvsem tistim, ki jih vsakodnevno delo in poklicni opravki vodijo v mestna središča, bodisi zaradi dostave, izvedbe raznih del in popravil ali opravljanje drugih storitev.

Skupna dolžina Kangooja Express Compact (3, 83 m) je zaradi 38 centimetrov krajše medosne razdalje za prav toliko manjša kot pri običajni različici. Zaradi tako skrajšane medosne razdalje je veliko manjši tudi obračalni krog, ki med pločnikoma znaša le 9, 4 metra. S tem je torej popolnoma prilagojen za uporabo v urbanih voznih pogojih.

Kompaktnim zunanjim meram navkljub pa ima Novi Kangoo Express Compact za 2, 3 do 2, 9 kubičnega metra tovornega prostora (odvisno od različice). Zaradi 1, 21 metra notranje širine med zadnjima blatniškima košema je v tovorni prostor moč naložiti tudi evro paleto. Dolžina tovornega prostora, ki znaša 1, 34 metra, lahko naraste na 2, 12 metra, če je vozilo opremljeno z zložljivim sovoznikovim sedežem, ki zložen tvori ravno površino. Predvidena je tudi različica brez sovoznikovega sedeža, v kateri je tovorni prostor dolg 2, 54 metra. V zadnjih dveh primerih tovorna zmogljivost znaša 2, 9 kubičnega metra.

Kangoo Express Compact ima ponudbo motorjev prilagojeno vožnji predvsem v mestih. Za pogon bosta na voljo dve različici motorja 1, 5 dCi z močjo 50 kW (70 KM) oziroma 63 kW (85 KM) in bencinski motor 1, 6 8V z močjo 66 kW (90 KM). Vsi motorji bodo v kombinaciji s petstopenjskim ročnim menjalnikom.

Foto: Renault

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja