Novice Promocijsko sporočilo

Iz sveta Formule 1: Einhell gre v zakulisje ekipe Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

5. 12. 2023
Deli
Iz sveta Formule 1: Einhell gre v zakulisje ekipe Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (foto: promocijska fotografija)
promocijska fotografija

Med dirkalnim koncem tedna Formule 1 je dirkalna garaža ekipe Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team kot panj aktivnosti okoli avtomobilov. Zahteve do mehanikov so izjemno visoke. Kljub številnim izzivom pa mehaniki obožujejo svoje delo in ob dirkaških koncih tedna pritisnejo na plin. Kot uradni strokovnjak za orodja ekipe Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team je Einhell prejel vznemirljive vpoglede v partnerstvo.

Visoke zahteve do ekipe

Oči sveta formule 1 so se 26. novembra 2023 obrnile v Abu Dabi, ko so se dirkaške ekipe vrnile na dirkališče Yas Marina – že 15. – pred Veliko nagrado formule 1 Etihad Airways Abu Dhabi, zadnjo dirko dirke formule 1 v sezoni 2023.

Kot velja pred vsako dirko, je delavnica ekipe Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team delala s polno paro v dneh in urah pred akcijo na stezi. Mehaniki so dirkalnike skrbno pripravljali, da so bili v popolnem stanju. Tudi med treningi je ekipa izvajala različne prilagoditve dirkalnika, na primer vzmetenje in aerodinamiko, da so izboljšali zmogljivost. Popravilo kakršnih koli poškodb, ki jih je dirkalnik utrpel med prejšnjo dirko, je še en primer številnih vitalnih nalog, ki se jih je morala ekipa lotiti, da si je prizadevala za maksimalno zmogljivost. Medtem ko je ura odšteva do naslednje dirke, je moralo 60 članov tehnične ekipe – od tega je 22 mehanikov, preostali pa so inženirji in tehniki v delavnicah – nadaljevati svoje tako pomembno delo z absolutno natančnostjo. 

Nihče tega ne ve bolje kot Matt Deane, glavni mehanik ekipe Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team. "Delavnica je dinamičen in kritičen del dirkalnega konca tedna formule 1, kjer lahko skrbno načrtovanje in natančna izdelava ekipe odločilno vplivata na izid dirke. Celotna ekipa je pod ogromnim pritiskom in se sooča z ogromno izzivi. Tesni urniki med dirkalnimi vikendi, soočanje z različnimi časovnimi pasovi, spreminjajočimi se vremenskimi razmerami in visokimi stopnjami stresa so le nekateri izmed dejavnikov, ki vplivajo na naše vsakodnevno delo in zahtevajo visoko stopnjo odpornosti. Kljub temu sta strast do športa in ljubezen do detajlov ključni elementi našega dela. Moramo biti zelo usmerjeni v podrobnosti, če želimo zagotoviti, da je avto v popolnem stanju," pravi Matt Deane, ki osvetljuje dogajanje.

promocijska fotografija

Matt Deane, glavni mehanik ekipe Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, in njegova ekipa se lahko 100-odstotno zanesejo na svoje izdelke Einhell kot uradni strokovnjak za orodja ekipe.

Natančni mehaniki so hvaležni za zanesljiva akumulatorska orodja

Pomembno je torej, da se glavni mehanik in njegova ekipa lahko 100-odstotno zanesejo na svoje izdelke Einhell kot uradni strokovnjak za orodje ekipe. Kot se spominja Deane, »je bil Einhell odlično pripravljen na vstop v letošnjo kampanjo formule 1. Pred začetkom sezone smo imeli obsežno usposabljanje o izdelkih z Einhellovimi razvojnimi strokovnjaki in našo garažo smo lahko opremili z brezžičnim napajanjem, ki nam je ponudilo tudi vrhunsko vzdržljivost in prilagodljivost.« Zanesljiva orodja namreč zagotavljajo varnost v dinamičnih situacijah v škatli, kjer mora biti vsako dejanje ravno pravšnje.

"Einhell nam s svojo platformo Power X-Change ponuja prednost uporabe iste baterije za več orodij. To pomeni, da lahko na splošno delamo hitreje in učinkoviteje," pojasnjuje Matt Deane in dodaja: "V okolju formule 1 nenehno uporabljamo Einhell orodja, kot je 36-voltni akumulatorski puhalnik listja, v najtežjih pogojih. Dirkalniki proizvajajo neverjetno toploto iz motorja z notranjim zgorevanjem in zavor; govorimo o zavorah, ki se lahko segrejejo do 500 stopinj, ko avtomobil zapelje v bokse – najbolj ekstremne temperature. To pomeni, da morajo naši mehaniki hitro ohladiti zavore s puhalom za listje, da zagotovijo, da se zavore in zavorne čeljusti čim hitreje ohladijo, da se izognemo vpijanju toplote od zavornega materiala do čeljusti. Mehaniki se nato lahko čim prej vrnejo k delu na avtomobilih. Čas je tu kritičen faktor, saj imamo med kvalifikacijskim preobratom v garaži na voljo le nekaj minut. To deluje samo, če orodja zagotavljajo največjo učinkovitost."

Ko se je sezona bližala koncu, proizvajalec DIY in vrtnega orodja Einhell prav tako razmišlja o prvem letu svojega partnerstva z ekipo Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team. Dr. Markus Thannhuber, glavni tehnološki direktor podjetja Einhell Germany AG, je zelo zadovoljen: "Naši strokovnjaki iz razvojnega oddelka so v stalnem stiku s svojimi kolegi v ekipi Mercedes-AMG PETRONAS F1. Inženirjem in mehanikom nudimo najboljša orodja, ki jih lahko uporabljajo v izjemno zahtevnih situacijah. Izkušnje, pridobljene iz garaže formule 1, uporabljamo za izboljšanje naših serijskih izdelkov. In navsezadnje so naše končne stranke tiste, ki imajo največ koristi." 

promocijska fotografija

36 V akumulatorski puhalnik listja se nenehno uporablja v najtežjih pogojih.

O podjetju Einhell Germany AG

Einhell je vodilni proizvajalec najsodobnejših orodij in opreme za hišo in vrt. S sedeža v Landau/Isar (Bavarska) je mednarodno uspešno podjetje nenehno širilo svojo inovativno platformo akumulatorskih baterij Power X-Change in je zdaj vodilno na trgu na področju akumulatorskih orodij in vrtne opreme. Einhell že vrsto let postavlja nove standarde glede vzdržljivosti, učinkovitosti in varnosti. Stranke Einhell cenijo svobodo brezžičnega delovanja pri vseh svojih projektih DIY, kot tudi odlično razmerje med ceno in kakovostjo, ki ga predstavljajo izdelki Einhell, ter prvovrstne storitve za stranke, ki jih ponuja podjetje.

promocijska fotografija

Zavore se zelo hitro ohladijo s 36 V akumulatorskim puhalnikom za listje, tako da se delo na avtomobilu lahko čim prej vrne v pogon.