Iz Zasavja priteklo slastno pivo Knap

Prepoznavna steklena forma. Rdeče-bel rudarski simbol z risbo rudarja v ozadju. Orošeno, hladno in varjeno s srcem. To je lahko le slovensko pivo Knap, ki ga zadnji dve leti mlada pivoljubca ponujata žejnemu svetu.

Iz Zasavja priteklo slastno pivo Knap (foto: POP TV) POP TV
24. 10. 2016 | Promocijsko sporočilo

V rudniškem okolišu Zasavja sta leta 2009 dolgoletna prijatelja Renee in Patrik stopila v kuhinjo, odločena, da ustvarita čisto svoje pivo. Ambicija je rodila izdelek, a izdelek ni bil tisto, kar sta pričakovala. "Prevelika želja po večji vsebnosti alkohola je dala ne ravno spodbudne rezultate za nadaljnke delo," se spominja Renee. 

Knap

A njuna odločnost, da bosta nekoč vendarle varila svoje lastno pivo, se tu ni končala. Pet let kasneje je ideja postala realnost. Recept je bil pravi, tehnika izpopolnjena, cilj jasen. Pivovarna Vizir jima je posodila opremo za prvo rundo, da danes lahko ponosno nazdravljamo s čisto novim slovenskim pivom KNAP.

Pot je bila dolga, a vztrajnost se je izplačala. "Pred lansiranjem sva se odpravila na obiske k domačim pivovarjem po Sloveniji in novo nastalim pivovarjem. Poizkušala sva pridobiti kar se da informaciji o poteku in načinu zagona pivovarne ter samih stroških. Bilo je tudi nekaj obiskov po različnih uradih, upravnih enotah in občini. Po prijavljenem stroškovniku je bila številka precej grozna, padla je odločitev, da se poizkuša najti zunanjega izvajalca ki bo varil po našem receptu in najprej preizkusiti trg. Pričelo se je sodelovanje s pivovarno Vizir," je povedal Renee.

Kaj se skriva v imenu?

Pivo Knap je poklon rudarski kulturi Zasavja. Kot pove Renee, je njegova še zadnja generacija, ki je imela stik s pravimi knapi, zato želi tudi preko te nove pivoljubne kreacije ohraniti del izročila in s tem spomin na znamenite čase zasavskega rudniškega razcveta. 

Ob tem obstaja tudi zelo glasna želja, da bi nekega dne v Zasavju odprli mikro pivovarno. Slovenska ljubezen do dobrega piva Reneeju namreč daje vse razloge, da nekdaj rudarski okoliš prav z varjenjem domačega piva razvijejo v pivorodno deželo. 

Herc in Kramp

V sklopu znamke Knap sta trenutno na voljo dve pivi. Herc, poimenovan po lopati, s katero so si stari knapi dnevno kopali težko prigarano colngo, je svetli pale ale. Ob Hercu stoji obvezni Kramp, simbol rudarjev po vsem svetu, tu pa kot spomenik generacijam v formi temnega stouta

Knap

In kako je bilo ustvarjati nekaj čisto novega v Sloveniji? "Na roke gre predvsem tisto, kar si sam ustvariš pa naj bo to delo, ideja, ali pa situacija v katero padeš. Recimo projekt Štartaj Slovenija je prav to, skupek vsega preteklega dela, mreženje, povezovanje itd. verjamem da si priložnosti ustvariš, ne pridejo kar same od sebe. Bolje bi bilo lahko marsikaj, ampak spet najprej moramo sami poskrbeti da bo bolje kot dober zgled. Vsekakor pa začeti pri mladih, dober primer tega je tudi ustvarjalnik, ki spreminja miselnost že v srednji šoli, tako sem se tudi sam pridružil mentorski ekipi v tem letu. Slovenci so po mojem mnenju različno dovzetni na izdelke in novitete, pomembna je predstavitev, zgodba, kakovost in seveda na koncu tudi cena. Odvisno od koncepta in prej omenjenih postavk je tudi rezultat temu primeren," nam trenutno situacijo opiše Renee.

Naj vas naslednji video še bolje seznani s pivom Knap:

Slastni pivi Herc in Kramp sta prepričala tudi snovalce nove oddaje Štartaj, Slovenija!, ki jo lahko vsako nedeljo ob 17.55 spremljate na POP TV. Pivo Knap je tako eno od dvajsetih navdušujočih izdelkov slovenskih podjetnikov in inovatorjev, ki vas že čakajo tudi na prav posebnih policah v megamarketih Interspar. 

Pivo Knap je testiral tudi sovoditelj oddaje Štartaj Slovenija in potrdil, da je izdelek slasten in kot nalašč tudi za najbolj izbirčne pivopivce. Metodologijo pokušanja pa preverite v spodnjem videu:

Skočite v bližnji megamarket Interspar in poiščite pivo Knap, da skupaj nazdravimo na pričakovanje mikro pivovarne v Zasavju! Lahko pa jih obiščete na njihovi uradni spletni strani.

Štartaj Slovenija v Intersparu

Štartaj Slovenija

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri