Izbiramo najboljše avtomobile 2010

1. 10. 2009
Deli

Lani ste izbirali jubilejno, saj smo v vseevropskem izboru sodelovali desetič zapored, letos pa nas čaka enajsta razglasitev najboljših avtomobilov. Kot vedno jih boste izbrali izključno vi.

Potek glasovanja

Za najboljše avtomobile v posameznih razredih lahko glasujete z glasovnico, ki jo najdete v 20. in 22. številki revije Avto magazin 2009, ali na spletu. Kodo, ki jo rabite pri glasovanju na spletu, najdete v glasovnici iz revije.

GLASUJTE TUKAJ

Glasovanje poteka od 24. septembra do 23. novembra 2009.

Da je lažje in tudi pravičneje ter pregledneje, izberite najboljšega v vsakem razredu. Izberite favorite v desetih avtomobilskih kategorijah oziroma razredih. Določite favorite med mini avtomobili, med malimi avtomobili, poiščite jih v obeh delih srednjega avtomobilskega razreda, v luksuznem, med športniki, terenci, kabrioleti in limuzinskimi kombiji.

Rezultate bomo objavili v začetku prihodnjega leta, ko bo znano, kaj imamo Slovenke in Slovenci radi, vaše mnenje, drage bralke in bralci, pa bo dalo težo tudi evropskim rezultatom. Prihodnje leto bomo tudi izžrebali nagrade, avtomobilskim zastopnikom pa podelili pokale.

Seznam avtomobilov v akciji:

O akciji . .

Izborov za avtomobil leta je precej. Ima ga skoraj vsak medij, poleg tega pa imamo še nacionalne ter izbor evropskega in svetovnega avtomobila leta. Tudi spletnih naslovov je veliko. Pri veliki večini tovrstnih izborov ima glas ljudstva majhno težo in ni redkost, da zmaga tisti avtomobil, ki pri ljudeh ni bil najbolj priljubljen, a se je zdel strokovni žiriji najboljši.

Običajno tudi izberejo le en avtomobil leta, čeprav je v igri za laskavi naziv kup pločevine, ki ima skupno le to, da se vozi, drugega nič. Športnih kupejev pač ne gre mešati z enoprostorci, prav tako ne terencev s kabrioleti.

Pri reviji Avto magazin smo se takšnemu manj pravičnemu deljenju zmag izognili z vseevropsko akcijo Najboljši avtomobili, v kateri imamo avtomobile razdeljene po razredih, zmagovalca pa izberemo z vašo pomočjo prav v vsakem.

Letos je akcija Najboljši avtomobili z oznako 2010 (mednarodno ji pravimo Best Cars 2010) organizirana že enajstič zapored, poleg glasovalcev iz Slovenije pa v njej sodeluje še kopica nekaterih evropskih držav, ki si jih lahko ogledate na priloženem zemljevidu.

Poleg Slovenije v akciji Najboljši avtomobili 2010 sodelujejo še Norveška, Švedska, Poljska, Nemčija, Češka, Slovaška, Švica, Madžarska, Romunija, Grčija, Italija, Hrvaška, Francija, Portugalska in Španija. Kar precej Evrope, mar ne?

Izbira je izključno vaša

V tej akciji novinarji ne sodelujemo, rezultati pa so odvisni povsem od vaših glasov. Vi krojite vrstni red v vsakem razredu in pomagate pri ustvarjanju evropskega avtomobilskega mnenja o posameznih znamkah in njihovih modelih. Vi ocenjujete avtomobilske znamke, modele, jih primerjate in izbirate favorite. Mi se tu ne vmešavamo v vaše delo, končni rezultati pa so odraz povsem vašega razmišljanja.

Nagradna igra

Sodelujte v akciji in osvojite bogate nagrade. Glavna nagrada je TV LCD Philips Full HD 52''. Več si lahko preberete tukaj.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"