Izboljšano zimsko dizelsko gorivo OMV Alpin Diesel

Od 1. decembra dalje je na vseh bencinskih servisih OMV po Sloveniji na voljo zimsko dizelsko gorivo OMV Alpin Diesel z dodatno izboljšanimi nizko-temperaturnimi lastnostmi.

21. 12. 2008

Prenovljeno zimsko dizelsko gorivo ima dodan poseben aditiv, ki še dodatno izboljšuje delovanje vozila in zagotavlja nemoten zagon vozila tudi v najbolj mrzlih zimskih dneh.

Nizke temperature, ki nastopijo v zimski sezoni, so lahko razlog, da se iz dizelskega goriva izločajo kristali parafina. Z nižanjem temperature oziroma daljšo izpostavljenostjo goriva nizkim temperaturam se povečuje izločanje kristalov, prav tako tudi rast kristalov in njihovo združevanje, kar lahko končno privede do zamašitve filtra goriva. Prav zato mora biti dizelsko gorivo pripravljeno na zimo.

OMV je v skladu s svojo politiko kakovosti goriv že leta 2006 na trg uvedel posebno zimsko dizelsko gorivo OMW Alpin Diesel, ki so ga uporabniki prepoznali kot eno najustreznejših goriv za pogon dizelskih motorjev v zimskem času.

Po novem je gorivu OMV Alpin Diesel dodan tudi poseben aditiv Wax Anti Settling Additive (WASA), ki upočasni umirjanje kristalov parafina, kar preprečuje njihovo rast in združevanje ter tako še izboljša delovanje vozila v mrzlih pogojih. Zaradi omenjenega postopka je gorivo eno najzanesljivejših zimskih dizelskih goriv in zagotavlja zagon vozila tudi pri zelo nizkih temperaturah, ki presegajo slovenski standard za zimski dizel, -20 oC.

Še izboljšano dizelsko gorivo OMV Alpin Diesel, ki ga družba OMV Slovenija trži pod geslom "Za najbolj mrzle zimske dni", je voznikom na voljo tako v Sloveniji kot tudi v številnih drugih državah, kjer je prisotna Skupina OMV.

Boštjan Klofutar, vodja tehničnega sektorja Zavoda Republike Slovenije za obvezne rezerve nafte in naftnih derivatov: »Za nemoteno delovanje vozil z dizelskim agregatom tudi v zimskem času je poleg ustreznega vzdrževanja vozila – priprava agregata na zimske razmere – pomembna tudi kakovost dizelskega goriva. Pred nekaj leti smo tudi v Sloveniji dosegli, da je v zimskem času možen nakup goriva z nizko temperaturnimi karakteristikami, ki zagotavljajo delovanje dizelskih agregatov tudi pri zunanjih temperaturah do -20 oC (zahteve standarda SIST EN 590). To potrjujejo tudi naši letni pregledi goriva po bencinskih servisih po Sloveniji, nekateri distributerji goriva pa zgoraj omenjene zahteve celo presegajo.«

oglasno sporočilo

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri