Izšel je novi Avto magazin!

12. 12. 2013
Deli

V novem Avto magazinu napovedujemo novi Volkswagen Tiguan, ki bo na ceste zapeljal konec leta 2014; bili smo na predstavitvi povsem novega Forda Mustanga, ki je prvič uradno namenjen tudi Evropi; opravili pa smo tudi 'veliki test' zimskih gum, seveda tistih, na vozilih naše policije.

Lahki terenci oziroma križanci so še vedno zvrst avtomobilov, ki po trditvah tržnikov skriva še veliko možnosti za povečanje prodaje. Tega se zavedajo tudi pri Volkswagnu, kjer prihodnji rod Tiguana ne bo en sam, ampak bodo iz dosedanjega enega modela v nekaj letih naredili kar celo serijo različic. Več o novem Tiguanu, ki bo nared že konec prihodnjega leta pa si že lahko preberete v novem Avto magazinu.

Ford je po vsem svetu sočasno predstavil novega Mustanga. No, ne smemo biti krivični, predstavil je tudi še nekaj ostalih modelov, a vsi so čakali novega Mustanga, ki bo zdaj končno tudi uradno naprodaj v Evropi. Predstavljamo.

Seat se z novo paleto vozil počasi otresa težav. Avtomobili niso le dobri, temveč tudi oblikovno privlačni, zdaj pa so s karavanskim Leonom postali tudi družinsko uporabni. Vozili smo.

Lahko bi dejali, da smo se na hibride že povsem privadili, tuji nam niso več niti povsem električni avtomobili. In kaj nas čaka v prihodnosti? Te sicer ne moremo napovedati, vseeno nas vsaj na področju avtomobilizma čaka prihod gorivnih celic. Verjetno ne preseneča, da je 'zraven' spet Toyota. In preskusili smo njen prihajajoči model FCV. Vozili smo.

Še en japonski gigant se prilagaja evropskim potrebam. Honda je prvič predstavila model Civic v karavanski različici, s čimer bo zagotovo privabila nove kupce. Vozili smo.

Najmanjši Range Rover je po dveh uspešnih letih prodaje doživel prvo osvežitev oziroma pravilneje dopolnitev. Evoque bo po novem na voljo s kar devetstopenjskim samodejnim menjalnikom! Vozili smo.

Če pričnemo z naštevanjem znamk avtomobilskih gum, vam bodo ob izgovorjavi  besede Good...  možgani verjetno predlagali 'year'? Pravilno, a to ni edina znamka, ki se začne z besedo 'Good', obstajajo namreč tudi gume Goodride. Te so nataknili na avtomobile naše policije in jih, tudi zaradi našega testa, hitro sezuli.

Težko je razumeti vse razlage avtomobilskih tržnikov o smiselnosti nekaterih avtomobilov oziroma njihovih avtomobilskih razredov. Če se avtomobila ne da uvrstiti v nobenega obstoječega, si ga pa (avtomobilski razred) preprosto izmislijo. Spet drugi avtomobili ponujajo bistveno več, pa se s tem ne šopirijo. Škoda, ker bi se lahko, tako kot Nissan Note. Test.

Opel Isignia je presenetila marsikoga, tiste, ki jih ni, pa jih bo zagotovo nova. Ok, ni nova, je le prenovljena, a v notranjosti precej odločno. Kratek test.

Če vas pot velikokrat zanese (oziroma zapelje) na neutrjene terene, bi lahko bila dobra izbira tudi Dacia Duster. Sploh, če si izberete različico Extreme, ki smo jo preskusili še v stari karoserijski podobi. A kot rečeno, za v pesek in blato, bi bilo nove pravzaprav še bolj škoda. Kratki test.

Počasi se končuje naš podaljšani test Seatovega Leona. Povpraševanje po njem je v uredništvu veliko, mnenj in predvsem pohval pa tudi. Zdi se da nas prav nič ne moti, ali pač? Podaljšani test.

Nimamo pa na našem uredništvu na podaljšanem testu samo avtomobilov, ampak tudi motocikle. In to ne povsem običajne, saj KTM Freeride 350 to ni in tudi noče biti. Podaljšani test.

Motociklističnim navdušencem pa ponujamo tudi test električnega motocikla, HM CRM 50 Derapage Comptition EK, ki smo ga primerjali z običajno različico.

In ko je že pisanja o motociklih, namenjenih predvsem vožnji po neutrjenih terenih, ne prezrite Avtomagazinove šole motokrosa za najmlajše, kjer je osnove za najmlajše in tudi začetnike predstavil Maks Mausser, državni prvak razreda MX65.

Še vedno pa lahko glasujete za Slovenski avto leta, tokrat z letnico 2014. Na seznamu kandidatov za slovenski avto leta 2014 so vsi tisti, ki so prišli na slovenski trg letos in jih bodo do 15. decembra 2013 prodali in registrirali vsaj 50 primerkov. Vseh 23 kandidatov je objavljenih v novem Avto magazinu (tam je tudi glasovnica), seveda pa lahko glasujete kar takoj, na spletu.

Novi Avto magazin 26/2013 je že v prodaji!

Naslednja številka, 27/2013, izide 24. decembra 2013. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol