Izšel je novi Avto magazin!

3. 4. 2014
Deli
Izšel je novi Avto magazin!

V tokratnem Avto magazinu razkrivamo povsem novi Seat Tribu, s katerim se bo prihodnje leto Seat podal na trg križancev, predstavljamo tehniko novega Audija TT, dirkaški test pa smo opravili z Minijem Hayabusa.

Seat je šele pred kratkim objavil potrditev, da so se odločili svojo paleto vozil obogatiti tudi z manjšim terencem, ki ga bodo pričeli razvijati v matičnem Martorellu. Težav glede oblike in proizvodnje ne bi smelo biti, saj v španski Barceloni že izdelujejo Audi Q3.

Audi TT  morda na prvi pogled oblikovno ni tako zelo spremenjen, a navduši z notranjostjo, predvsem pa z merilniki in upravljanjem. Namesto klasičnih merilnikov, bo voznika pričakal en visokoločljivi LCD zaslon, ki bo prikazoval prav vse informacije, ki jih voznik potrebuje. Seveda pa je povsem nova konstrukcija, predelani so motorji, končni rezultat pa...v novem Avto magazinu.

Kia je predstavila rahlo prenovljeni Sportage, ob njem pa tudi povsem prenovljeni Soul. Čeprav oblika ostaja nenavadna, je več sprememb v notranjosti, v izbiri materialov in predvsem v kvaliteti izdelave. Vozili smo.

V tokratnem Avto magazinu smo se dotaknili avtomobilskih motorjev. Zagovorniki elektrike napovedujejo pohod elektro motorjev, a z 'evolucijo' bencinskih motorjev se le ti ne bodo še tako zlahka predali. navsezadnje so praktično že vsi avtomobilski  izdelovalci predstavili ali vsaj napovedali bencinske novosti. Aktualno.

Med avtomobilskimi testi izpostavljamo Seata Leona, ki je zdaj na voljo tudi v karavanski različici. Je tudi ST (kot se mu uradno reče) tako dober kot pet- oziroma trivratni Leon? Kratki test.

Ko je govora o modi, je v vrhu seveda italijanska. Ko je govora o lepih avtomobilih, ne smemo spregledati znamke Alfa Romeo. Modeli so že od nekdaj sloveli po privlačnih oblinah in Giulietta nadaljuje tradicijo. Kratki test.

Malo avtomobila za malo denarja in obratno. Kaj pa veliko avtomobila za malo denarja? Misija nemogoče ali Škoda Superb! No, govoriti o malo denarja, vsaj v primeru testnega avta, ki je bil skorajda maksimalno opremljen sicer ne moremo, ampak prostora je pa takoooo velikoooo...Kratki test.

Preostaneta še testa Citroenovega velikana Grand C4 Picasso, ki navduši tako s prostorom kot tudi udobjem, ter podaljšanotestnega Golfa Varianta, ki navdušuje z - bencinskim motorjem.

Motoristom je namenjen test Honde NC 750 X, ekskluzivno pa predstavljamo električno gnano dvokolesno kreacijo TEM01. Kaj je to? V novem Avto magazinu.

Za konec seveda ne smemo pozabiti dirkaškega testa Minija Hayabuse. Doma narejen, s skoraj 200 'konjskim' motorjem, pogonom za zadnji kolesi in skupno težo borih 548 kilogramov. Verjetno ni potrebno pudarjati, da je govora o čisto pravem dirkalniku. Dirkaški test.

Seveda pa se je začel tudi cirkus v MotoGP-ju, z zmago, ja koga pa drugega kot Marca Marqueza, mnogi pa so se veselili tudi drugega mesta Valentina Rossija.

Nadaljuje se tudi nova, povsem spremenjena sezona formule 1, a lahko bi rekli nič novega, spet zmaga Mercedesa.

V oktanih pa vam ponujamo še obilo ostalih novosti in novic iz sveta avto-moto športa.

Novi Avto magazin 08/2014 je že v prodaji!

Naslednja številka, 09/2014, izide 17. aprila 2014. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja