Izšel je novi Avto magazin!

29. 5. 2014
Deli

V novem Avto magazinu vam že razkrivamo podrobnosti prihajajočega Volkswagnovega Passata, vozili pa smo novi VW Golf Sportsvan in superhitre BMW M3/M4 ter Subaru Imprezo WRX STI.

Tokratni Avto magazin bo zagotovo odlično branje za vse, ki jih imajo ali pa o njih le sanjajo. Jasno, govora je o hitrih, kaj hitrih, superhitrih, sicer serijskih avtomobilih, ki pa se ne bojijo niti zaprtega dirkališča. Če začnemo po vrsti - BMW-jevega paradnega konja M3 ni potrebno posebej predstavljati, kaj pa M4? Je sploh kaj razlike, sta vsaj tako hitra kot predhodnik ali celo močnejša? Odgovor je podalo kar portugalsko dirkališče Portimao, kakšnega pa si preberite v novi številki Avto magazina. Vozili smo.

Pri Subaruju trdijo, da morebitni kupci njihove najmočnejše Impreze WRX STI kolebajo tudi med Volkswagnovim Golfom R, Audijevim S3 in Mercedesovim razredom A AMG. Nam se zdi, da primerjava ni najbolj na mestu. Vozili smo.

Seveda pa v tokratnem Avto magazinu ne pišemo zgolj o športnih avtomobilih, temveč tudi o takih, ki so namenjeni bolj umirjenim voznikom in tistim z družinami. Volkswagen Golf Sportsvan sicer ni karavan ali enoprostorec, a ponuja v nekaterih primerih celo več prostora. Zakaj in kako, si lahko preberete v novem Avto magazinu. Vozili smo.

Če je tudi vas prepričal razred SUV, ki je eden najbolj rastočih v zadnjem letu, potem vam namignemo, da je v njem zasijal nov konkurent. In to dobesedno, saj Nissanov X-Trail ni več zgolj dober, temveč je v novi izdaji tudi zelo všečen avtomobil. Vozili smo.

Verjamemo, da vas kar precej čaka na novice o novosti, ki bo tudi na slovenski trg zapeljala še letos. Volkswagen Passat bo zasijal v povsem novi luči, že zdaj pa vam lahko zagotovimo, da ne bo nov samo oblikovno temveč tudi tehnološko. Nekaj podrobnosti razkrivamo že v tokratni številki Avto magazina. Tehnika.

Še ena sestrska znamka koncerna Volkswagen je predstavila pomembno novost. Škoda je svojemu najbolje prodajanemu modelu, Octavii, namenila alternativni pogon. Ne, ni hibridni, motor bo za pogon uporabljal tudi plin, a zemeljski, torej CNG. Pri nas sicer še v povojih, v tujini pa že precej pogosta izbira. Zakaj, pa si lahko preberete seveda v novi številki Avto magazina.

V tokratni številki Avto magazina že napovedujemo tudi prav  poseben dogodek Seat Cupra dan, ki ga avtomobilistični navdušenci zagotovo že poznate. Letošnjega še posebej ne gre zamuditi, saj se bo en srečnež zapeljal kar z superdirkalnim Seatom Leonom Cup Racer. Kako ste lahko prav vi ta srečnež pa si preberite v novi številki Avto magazina.

Ob številnih novostih je prostora za klasične teste tokrat ostalo bolj malo, a vseeno dovolj, da smo podrobneje preskusili Mercedesovo novost GLA. Je jasni pokazatelj, da avtomobili z zvezdo na nosu vstopajo v novo ero, kako pa se pri tem obnesejo, si lahko preberete v velikem testu.

Našega podaljšanotestnega Golfa pa smo tokrat, sicer s težkim srcem, za nekaj dni odstopili sosednji redakciji oziroma trem ženskam v najlepših. In kaj so povedale o nivem Golfu Variantu? V novem Avto magazinu.

Motociklistične strani tokrat polnita luksuzni Bavarec BMW R1200 RT in 'mini' Honda MSX 125 Mini Street eXtreme.

Nekaj besed smo namenili tudi teku Wings for Life. Kako uspešen je bil in čemu je bil sploh namenjen, predvsem pa koliko ljudi se ga je udeležilo? Vse odgovore najdete v novi številki Avto magazina.

Seveda pa vas tudi tokrat čakajo novice iz sveta motošporta, odvile pa so se tudi nove dirke v MotoGP, formuli ena in reliju za državno prvenstvo.

In ker prihaja poletje, to pa je čas ko odvržemo debela oblačila, smo tokratnemu Avto magazinu dodali se prilogo Aktivni. Obvezno branje za vse, ki niste zadovoljni s svojo postavo, pa tudi za tiste ki ste!

Novi Avto magazin 12/2014 je že v prodaji!

Naslednja številka, 13/2014, izide 12. Junija 2014. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol