Izšel je novi Avto magazin!

8. 4. 2011
Deli
Izšel je novi Avto magazin!

Nova Renaultova Petka, Land Rover Evoque, Fiatov dvovaljni motor TwinAir, Audi A8, VW Jetta, 308 GTi, 250-kubični dvotaktniki za enduro, 250-kubična Honda CBR z ABS-om in še več ...

Ja, tudi mi smo bili presenečeni! Če so napovedni resnične, lahko čez dve ali tri leta pričakujemo naslednika Renaultove 'Petke'. Kako naj bi izgledala,si oglejte na straneh 8 in 9. Medtem, ko je mali Renault še v povojih, pa je Land Rover Evoque tik pred tem, da zapelje v salone. No, mi smo ga že vozili – ekskluzivne vtise si preberite na 20. strani.

Fiat se še naprej trudi z 'downsizingom', saj so predstavili model 500 z dvovaljnim TwinAir motorjem, ki s pomočjo turba zmore 85 'konj'. Pišemo tudi o gumah Pirelli Cinturato P1: ta je od predhodnega modela lažja za 15 odstotkov in ima za kar 25 odstotkov manjši kotalni upor. Cilj razvoja: nižja poraba goriva!

Testi? A, seveda: na veliko smo se razpisali o Audiju A8 s trilitrskim TDI-jem in pogonom quattro, Volkswagnovi Jetti, ki ni več le Golf z nahrbtnikom in Fiatu Doblu z dvolitrskim turbodizlom. Zaradi treh velikih testov je kratek test le eden: preganjali smo Peugeot 308 GTi.

Listamo dalje: reportaži z Grobniškega RSR Motorsport Track Day-a (3-strani) in prve dirke Avtomagazinovega drift pokala v Logatcu (4 strani), primerjalni test 250-kubičnih dvotaktnikov za enduro (Husaberg, Gas Gas in KTM), test Honde CBR 250 RA in četrti del šole triala: polkrožno obračanje na zadnjem kolesu.

Seveda brez športa ne gre: F1 (Avstralija), reli (Portugalska) in več manjših novičk iz sveta razgretih gum.

Naj vam čas ob branju hitro mine!

Avto magazin 8/2011 je naprodaj od 7. aprilia 2011. Naročite se lahko tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"