Izšel je novi Avto magazin! Testi: Audi A8, Citroen C4 Cactus, Mitsubishi Eclipse Cross, Subaru Impreza

10. 5. 2018
Deli

V novem Avto magazinu razkrivamo Škodine križance. Preberite zgodovino Porscheja 911, razmišljanje o prihodnosti dizelskih motorjev in reportažo o odvozu odsluženih avtomobilov. Vozili smo: Suzuki Swift Sport, Mercedes-Benz razred A, BMW i3 Roadster. Preberite tudi teste: Audi A8, Citroen C4 Cactus, Mitsubishi Eclipse Cross, Subaru Impreza. Opravili smo kratke teste: Toyota Land Cruiser, Opel Vivaro Tourer, Hyundai Ioniq priključni hibrid, BMW i3 in i3s, Renault Clio, BMW 1, Ford Fiesta, Fiat 500L. Zanimive prispevke so pripravili motoristi, poročamo pa tudi o športu: reli DP, MotoGP, formula 1, reli Argentina.

Češka Škoda se je iz skorajda zasmehovane znamke pred več kot 20 leti, ko jo je prevzel Volkswagen, spremenila v enega od njihovih najučinkovitejših delov, pri čemer je edina težava, da je več kupcev, ki hočejo pokupiti vse terence in križance, oni jih pa ne morejo dovolj izdelati. Razkrivamo.

V času, ko razvoj in delo avtomobilske industrije krojita razvoj električnih avtomobilov in vse bolj strogi predpisi, ki se bodo v prihodnjih letih še zaostrili, bi bilo pričakovati, da bodo avtomobilski proizvajalci na trg pošiljali avtomobile z vedno manj izpusti in tako nižali skupne emisije CO2 avtomobilov v svojem prodajnem programu. Aktualno.

Suzuki bo prav kmalu začel prodajati še bolj športno različico svojega daleč najuspešnejšega modela, Swifta. Zdaj bo to že tretji rod s to oznako, Swift pa je bil pred tem v športnejši različici znan tudi z dodatkom GTI. Vozili smo.

Brez dvoma lahko rečemo, da je razred A med Mercedesi trenutno najmanjši le še po črki, po vsebini nikakor ne. Vozili smo.

Nekoč smo težili k temu, da je ob podrti strehi v roadsterju nepogrešljivo poslušati rohnenje motorja, pri BMW-ju pa so ugotovili, da je pravzaprav prav tako prijetno poslušati tišino. Vozili smo.

Tako kot na letalu, kjer lahko izbiramo med ekonomskim in poslovnim (ali celo prvim) razredom, tudi v avtomobilskem svetu obstajajo različni avtomobilski razredi. Med najdražje spada tudi prestižni poslovni avtomobilski svet. Test.

Čeprav se zdi, da se Citroënov Cactus ni prav veliko oddaljil od svoje prvotne ideologije, je s prenovo zamenjal svoj karakter oziroma na neki način odvrgel bodice in se iz kaktusa prelevil v sukulento. Test

Ali je glavni oblikovalec pri Mitsubishiju Cunehiro Kunimoto iskal navdih pri Toyotinem C-HR, ni mogoče ugotoviti. A oblika Eclipse Cross v marsičem spominja prav na to drugo japonsko oblikovalsko delo. Tak je pač prvi Mitsubishijev križanec s kupejevskim zadkom. Test.

Subaru je v zadnji, zdaj že nekdanji generaciji z nekoliko nenavadno potezo iz svoje evropske ponudbe odstranil Imprezo. Z novo generacijo je napako popravil in Imprezo spet prodaja tudi pri nas, a je tokrat njena umestitev v ponudbo nekoliko drugačna. Test.

Land Cruiser je legenda. Terenec, ki ga poznajo tudi v najbolj zakotnih vaseh Afrike in Azije, in hkrati terenec, ki ga boste zlahka našli pred opero v velemestu. Kratki test.

Jasno je, da vse velike znamke hočejo svoje kupce oskrbeti z vsemi vrstami avtomobilov. Tako tudi Opel. Zato je že nekaj časa pri njih v ponudbi bogato opremljen Vivaro Tourer – kombi za poudarjeno osebno uporabo. Kratki test.

Hyundaiev Ioniq je najbolj eko model avtomobila ta hip. Na prvi pogled malce hrabro zapisano, a smo prepričani, da kar drži. Kratki test.

Ljudje smo po naravi bolj kot ne nezaupljivi do neznanih stvari. Težko se odločimo za kaj novega, povsem pa novosti zaupamo, ko jo dokončno spoznamo. In večina nas z električnim avtomobilom še vedno ni 'na ti'! Na kratko.

Ima vse, kar imajo veliki? Danes je ta razkorak do 'velikih' še nekoliko večji, zato težko prikimamo temu slavnemu sloganu. A vseeno, Slovenci ga imamo še zmeraj za svojega. Kratki test.

Za vse, ki simpatizirate z modelom X1, a želite več dinamike. Na kratko.

Naslednik modela 356, Porsche 911, je svoj debi doživel leta 1963. Zgodovina.

Fiesta je kljub Mustangom in S-Maxom eden od najrazpoznavnejših Fordovih avtomobilov. Kljub svojim več kot štirim desetletjem z enakim imenom se zdi eden od najzanimivejših majhnih družinskih avtomobilov. Podaljšani test.

Priznam, podaljšanotestni avto je še vedno avto, ki se mu kar izogibam. Pa sem z njim naredil precej kilometrov in v resnici me ni razočaral. Podaljšani test.

»Saj ga bom 'zrihtal'« ali pa »mogoče pa še kaj prav pride …« In potem pločevina gnije na zelenici, ki pod odsluženim vozilom kmalu neha rasti. Znano? V družbi občinske redarske službe smo preverili, kako v koprski občini poteka odstranjevanje odsluženih vozil. Reportaža.

Uravnoteženost je nekaj, na kar morda ne pomislimo pogostokrat, a je zelo pomembno in predvsem povsod okoli nas, v naravi, v življenju in seveda tudi v nas samih. Ko človeku uspe narediti stroj, ki predstavlja uravnoteženost vsega, kar prinaša, lahko rečemo, da mu je uspelo. Test.

Veliki Scrambler je pričakovano nadaljevanje zgodbe o modelu, ki je postal znamka. Test.

MV Agusta F3 Reparto Corse je vse drugo kot še eden od športnih motociklov višje srednje kategorije. Že s svojim videzom daje slutiti, da je zelo namensko obrušen dragulj za ljudi, ki cenijo unikatnost. Test.

Dvovaljni motor, čvrst aluminijast okvir, sprednje vilice USD, sredinsko centralizirana masa, skuter. Že veste, o katerem govorimo? Test.

Kdo bi si mislil, a? Fant, ki je še ne tako dolgo nazaj uganjal trike na čudno pobarvanemu skuterju, je v domačo Mursko Soboto privabil vlogerje, instagramerje in youtuberje z vsega sveta. Predstavitev.

Državno prvenstvo v reliju bo letos spet magnet za navdušence nad dirkalnimi avtomobili. V vrhu dva s kratico R5, kar ducat tistih z oznako R2, nato pa še drseči BMW-ji in 'proto' dirkalniki. Šport.

Po na moč razburljivi Veliki nagradi Argentine, kjer je zaradi trka zopet letelo perje na relaciji Rossi (Yamaha)–Marquez (Honda), se strasti v Ameriki še niso popolnoma pomirile. Po dirki v Španiji se kažejo že prvi obrisi ekip in dirkaških prestopov za naslednjo sezono. Marquez je s trenutno formo razred zase. Šport.

Pet dirk, trije zmagovalci. To je dosedanji izkupiček letošnje sezone SP v reliju. Fordovemu Sebastienu Ogierju in Hyundaievemu Thierryju Neuvillu se je na seznamu tistih, ki so letos slavili, pridružil še Ott Tanak s Toyoto. Šport.

Mercedes je v težavah. Pred tem si nihče več ne zatiska oči, še najmanj Lewis Hamilton in Valtteri Bottas. Če bi kdo pred začetkom sezone dejal, da bodo letos prvič zmagali šele na četrti dirki sezone, bi jih imeli za smešne. A pri Mercedesu je smeh minil že številne člane ekipe, kljub zmagi v Azerbajdžanu. Šport.

Z armado sistemov za največjo varnost potnikov in pregovorno švedsko kakovostjo je Volvo XC60 še kako zanimiv avtomobil. Rabljeni avto.

Nova številka je v prodaji od 10. maja 2018. Naslednja številka, 07/2018, izide 14. junija 2018. Na revijo se lahko naročite prek spleta, Avto magazin pa lahko berete tudi na tablicah in telefonih.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja